Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Φοβική η στάση της Ελληνικής Δημοκρατίας στις προκλήσεις της Άγκυρας στην Κυπριακή ΑΟΖ...


Pronews.gr
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας παραδέχθηκε πριν λίγο σε συνομιλία του με τον Κύπριο πρόεδρο Ν.Αναστασιάδη ότι η ελληνική πλευρά δεν μπορεί να αποστείλει αεροναυτικές δυνάμεις και να βοηθήσει ενεργά την Κύπρο στο θέμα της γεώτρησης που μπλόκαραν τα τουρκικά πολεμικά στο βυθοτεμάχιο "3" της κυπριακής ΑΟΖ.

Στην τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα που είχε πριν από πέντε ώρες περίπου, ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, συζήτησαν την κατάσταση όπως εξελίσσεται μετά την ανανέωση της τουρκικής NAVTEX στο τεμάχιο 3 της κυπριακής ΑΟΖ και απόλυτα έγκυρες πηγές από την Κύπρο, μεταδίδουν ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός σύστησε ψυχραιμία και αναζήτηση συμμαχιών στον διεθνή περίγυρο, ενώ δήλωσε εντυπωσιασμένος από την άρνηση της Ιταλίας να υποστηρίξει την ΕΝΙ.

Σε ότι αφορά την πιθανή στρατιωτική στήριξη από την Ελλάδα, κρίθηκε ότι "Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να κλιμακωθεί η κατάσταση, δεν θα παίξουμε το παιχνίδι της Τουρκίας" και θα περιμένουν πώς θα τοποθετηθεί η Ευρωπαϊκή Ενωση στο ζήτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.