Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

Πάνε για θερμό επεισόδιο στα Ίμια οι Τούρκοι ή θέλουν να αποπροσανατολίσουν το εσωτερικό τους από την πανωλεθρία του Αφρίν στην Συρία;

Είναι γνωστό ότι οι Τούρκοι είναι μανούλες στο πως να χειρίζονται δύσκολες καταστάσεις αλλά και στο πως να αποπροσανατολίζουν εξωτερικά και εσωτερικά την κοινή γνώμη που τους παρακολουθεί. Τις τελευταίες ημέρες η επέλαση των Τουρκικών Ε.Δ. στο Αφρίν της Συρίας και συγκεκριμένα στο Κουρδικό καντόνι δεν πάει όπως θα ήθελε η Άγκυρα, οι μισθοφόροι δεν προστρέχουν όπως οι Τούρκοι θα ήθελαν στις πρώτες γραμμές των μαχών, τα 65 δολάρια την μέρα δεν συγκινούν τους κατσαπλιάδες τρομοκράτες, με αποτέλεσμα η Τουρκία να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στην περιοχή και να μετρά μέχρι και χθες 31 επιβεβαιωμένους νεκρούς Αξιωματικούς, Υπαξιωματικούς και Στρατιώτες.
Ο Ερντογάν δεν μπορεί να αφήσει το εσωτερικό της χώρας του να βλέπει στις τηλεοράσεις και να διαβάζει στις εφημερίδες για τις κηδείες των μαρτύρων Στρατιωτικών, πρέπει να βρει διέξοδο διαφυγής και πως μπορεί να το πετύχει; μα με τον ποιο απλό τρόπο, με το να γαβγίσει για άλλη μια φορά στο Αιγαίο, ξέρει καλά το παιχνίδι της τεχνητής έντασης και έχεις την δυνατότητα να το εκτελέσει κατά γράμμα και χωρίς απώλειες! Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι πάντα οι Τούρκοι θα μπλοφάρουν, κάποια στιγμή θα επιχειρήσουν πραγματικά, άλλωστε οι Τούρκοι σε όσα κάνουν ένα τους ενδιαφέρει να δουν τους χρόνους αντίδρασης των Ελληνικών Ε.Δ., αυτό τους καίει! Ποια συστήματα ανοίγουν, ποιες μονάδες ενεργοποιούνται, ποια σχέδια εκτελούνται Και πάλι όμως η μπλόφα δεν μπορεί να θεωρηθεί ως θέσφατο, κάποια στιγμή η Τουρκία θα ενεργήσει βίαια στο Αιγαίο, όπως έκανε τότε στα Ίμια!

Ας δούμε την Τουρκική προκλητικότητα των τελευταίων 24 ωρών.. στην περιοχή των Ιμίων..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Λ.Σ.

«Περί ώρα 23:40 χθες, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά των Ιμίων, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, τουρκική ακταιωρός πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς κατά παράβαση των Διεθνών Κανόνων Αποφυγής Συγκρούσεων και προσέκρουσε στην πρυμναία αριστερή πλευρά του Πλοίου Ανοικτής Θαλάσσης (Π.Α.Θ.) “090” του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, το οποίο εκτελούσε διατεταγμένη περιπολία στην περιοχή.

Από τη σύγκρουση προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο Π.Α.Θ. Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. “090”, ενώ δεν υπήρξε τραυματισμός μέλους πληρώματος. Το εν λόγω Π.Α.Θ. αποκτήθηκε με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με σκοπό την επιτήρηση των θαλασσίων ελληνικών και ευρωπαϊκών συνόρων.»























Σε φωτογραφία που δημοσίευσε το Ελλαδικό militaire.gr η ζημιά δείχνει και την πρόθεση της Τουρκικής πολιτικής να εξωθήσει τα πράγματα σε άλλο επίπεδο.. με ξεκάθαρη πρόθεση τους να στήσουν ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο.





























Να σημειωθεί ότι το εν λόγο πλωτό μέσο(Π.Α.Θ.) είναι το καμάρι του Λ.Σ., ότι ποιο σύγχρονο υπάρχει και μπήκε σε υπηρεσία πριν λίγους μήνες, δεν χτυπήθηκε ή εμβολίστηκε ένα μικρό περιπολικό σκάφος, αλλά χτυπήθηκε βίαια και με πρόθεση η ΝΑΥΑΡΧΙΔΑ, το καμάρι του Λ.Σ. Η επιλογή του στόχου ΔΕΝ είναι τυχαία και το μήνυμα ΔΕΝ πρέπει να περάσει απαρατήρητο!!!


Επίσης να σημειωθεί και κάτι ακόμα, το ΚΑΜΑΡΙ μας είναι ΑΟΠΛΟ... ναι ναι το Π.Α.Θ. είναι σχεδόν άοπλο... για να καταλάβετε τι ζημιά έχουν κάνει οι πολιτικοί στην χώρα! Αλλά και η βρόμικη πολιτική της Ε.Ε. ...

Στην περιοχή των ΙΜΙΩΝ βρίσκονται καθημερινά 3 τουρκικά σκάφη και αναλόγως της έντασης που θέλουν να δημιουργήσουν στην περιοχή οι Τούρκοι τα σκάφη μπορούν να φτάσουν και τα 7-8. Οι Ελληνικές Ε.Δ. διατηρούν στην περιοχή μια Κανονιοφόρο που όμως δεν κάνει συχνά βόλτες για να μην προκαλέσει κλιμάκωση και οι Τούρκοι παραμένουν στο σημείο μόνο με δυνάμεις της Ακτοφυλακής τους.

Το Τουρκικό σκάφος που εμβόλισε το Ελλαδικό, είναι το TCSG Umuτ, το οποίο είναι έρευνας και διάσωσης, είναι σχεδόν σαν κορβέτα, φέρει οπλισμό, διαθέτει ελικόπτερο και είναι διπλάσιο σε μέγεθος από το Ελλαδικό ΑΟΠΛΟ καμάρι ΜΑΣ!


























Οι Τούρκοι δεν είναι χαζοί, όπως ΚΑΚΏΣ πιστεύουν στις Ελληνικές Ε.Δ., οι Τούρκοι είχαν, έχουν και θα συνεχίσουν να έχουν σχέδιο για τα ΠΑΝΤΑ, δεν λειτουργούν ΠΟΤΕ με το θυμικό! Η Ελλάδα θα πρέπει να καταλάβει τι θέλει να κάνει η Τουρκία, θέλει να στείλει μήνυμα σε κάποιον; στις ΗΠΑ μήπως; μήπως χτυπά στο Αιγαίο σε μια γκρίζα περιοχή που μας την φόρτωσε ο ανεύθυνος Σημίτης, θέλοντας να στρέψει την προσοχή των ΗΠΑ στο Αφρίν; Η Τουρκία ψάχνει ΝΙΚΗ... και αυτό δεν φαίνεται να το έχουν πάρει χαμπάρι στην Ελλάδα, η Τουρκία έχει καταλάβει επίσης κάτι πολύ σημαντικό, οι ΗΠΑ έχουν χάσει αυτό το διπλωματικό οίστρο  που είχαν τα περασμένα χρόνια, πλέον ανακοινώσεις των ΗΠΑ δεν λαμβάνονται υπόψιν... ή τουλάχιστον όχι όσο πριν, και αυτό οι Τούρκοι το έχουν καταλάβει, έχουν βρει το κενό και προσπαθήσουν να το εκμεταλλευτούν όσο καλύτερα γίνετε.

Οι Ελληνικές Ε.Δ. από το να πετούν με ΑΟΠΛΑ Μιράζ πάνω από το Αιγαίο με τον ΓΕΑ και το Α/ΓΕΕΘΑ, θα πρέπει να καταλάβουν ότι η δημοσιουπαλληλική νοοτροπία πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα, η υποχωρητικότητα και το είμαστε καλά παιδιά δεν βγάζουν ΠΟΥΘΕΝΑ, μόνο ΝΕΑ ΙΜΙΑ θ έχουμε! Και αυτή είναι η σκληρή αλήθεια... Η ψευτο ετοιμότητα που διαφημίζουν οι Ελληνικές Ε.Δ. είναι μύθος και τρίχες κατσαρές, και ας τα πούμε έξω από τα δόντια, γιατί κουράζει αυτή η υπερβολή και τα ψέμματα, υπάρχουν πολλά προβλήματα στις Ε.Δ. και οι Τούρκοι τα γνωρίζουν, γνωρίζουν ότι στην Ελλάδα οι Αξιωματικοί κοιτούν το ρολόι να πάει 3 και να αδειάσουν τα Στρατόπεδα και οι Μονάδες, τα ξέρουν αυτά. Όσο δε για αντίδραση των Ε.Δ., ούτε λόγος, δεν θα κινηθεί φύλλο αν δεν πάρουν πολιτική εντολή και άδεια από τις αναιμικές το τελευταίο διάστημα Η.Π.Α., να μην κοροιδεύουμε τους εαυτούς μας, αυτή είναι η αλήθεια.

Θέμα χρόνου και απόφασης των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων είναι το θερμό επεισόδιο στα Ίμια ή κάπου αλλού και το τονίζω το κάπου αλλού! Λυπάμαι αν φαίνονται αυτά που γράφω ως ηττοπάθεια αλλά η ηγεσία των Ε.Δ. δεν έχει το ανάστημα που πρέπει για να χτυπήσει το χέρι πάνω στο τραπέζι και να αναλάβει τις ευθύνες που πρέπει. Και όσο σκέφτομαι ότι η ηγεσία των Ε.Δ. ΑΝ γίνει μια στραβή στα Ίμια θα πρέπει για να αντιδράσει να πάρει εντολές από την πολιτική ηγεσία, τόσο ποιο πολύ θλίβομαι και ανυσηχώ...

Κρίσιμο το επόμενο διάστημα στο Αιγαίο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.