Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

«Καθοριστική Σύγκλιση Εθνικού Συμβουλίου για το Εθνικό Μέτωπο.»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Καθοριστική Σύγκλιση Εθνικού Συμβουλίου για το Εθνικό Μέτωπο.»



Στο ξενοδοχείο «Ποσειδών» πραγματοποιήθηκε η ολομέλεια του Εθνικού Συμβουλίου του Εθνικού Μετώπου. Με το βλέμμα στραμμένο στις προσεχείς εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο Γ.Γ. του Κινήματος, Μάνος Κώνστας, προέβη σε μια γενικότερη αποτίμηση της έως σήμερα πορείας του Εθνικού Μετώπου, τονίζοντας τα βασικότερα σημεία πολιτικής ανάλυσης στα οποία το Εθνικό Μέτωπο δίνει ιδιαίτερη σημασία, μεταξύ των οποίων και το νέο σχέδιο Ανάν, το νεοθωμανισμό της Τουρκίας καθώς και το μεταναστευτικό πρόβλημα.

Ανέλυσε διεξοδικά την πρόταση του Εθνικού Μετώπου για την έξοδο από την κρίση ορίζοντας τα κύρια σημεία που αποτέλεσαν και την πολιτική απόφαση. Αποκατάσταση της Εθνικής κυριαρχίας, οριστική διαγραφή – διευθέτηση του χρέους, Εθνικό σχεδιασμό ανασυγκρότησης της οικονομίας, νομισματική ανεξαρτησία, αντιμετώπιση των τουρκικών σχεδίων, πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και στήριξη των αυτοαπασχολούμενων και των μικρών επιχειρήσεων, προστασία της δημόσιας και της ιδιωτικής περιουσίας, δημόσιος έλεγχος των τραπεζών και ανακούφιση νοικοκυριών και επιχειρήσεων, δωρεάν δημόσια υγεία για όλους τους Έλληνες.

Στη συνέχεια, ο Γ.Γ. τοποθετήθηκε συγκεκριμένα επί των Ευρωπαϊκών εκλογών, δηλώνοντας τη σταθερή του πεποίθηση, η οποία και έγινε δεκτή από το Εθνικό Συμβούλιο, να κατέλθει το Κίνημα αυτόνομα στις εκλογές για το Ευρωκοινοβούλιο, δίχως να αποκλείεται η περίπτωση ένταξης στο ψηφοδέλτιο του Εθνικού Μετώπου, προσώπων από τον εθνικιστικό και ευρύτερο πατριωτικό χώρο.

Στη συνέχεια, το λόγο έλαβε ο Διευθυντής Επικοινωνίας του Κινήματος, Δημήτρης Γκίκας, ο οποίος τόνισε τη σημασία της διατύπωσης σοβαρών θέσεων και προτάσεων ως προς το ζήτημα της Ευρωπαϊκής πορείας της χώρας. Θεωρώντας ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν λαϊκίστικα συνθήματα, ο κ. Γκίκας έθεσε μια σειρά από αποφάσεις και ζητήματα που ετέθησαν εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποδεικνύοντας τον οικονομικό ολοκληρωτισμό που ασκείται πλέον από το Γερμανικό Διευθυντήριο και το γραφειοκρατικό «τέρας» των Βρυξελλών. 

Επί των εκλογών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τοποθετήθηκε το μέλος του Πολιτικού Γραφείου Ν. Μπογονικολός, ο οποίος πρότεινε την παράλληλη συμμετοχή, όπου αυτό είναι εφικτό, στελεχών του Μετώπου τόσο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, όσο και στο ψηφοδέλτιο των Ευρωεκλογών. Η πρόταση έγινε δεκτή από το Εθνικό Συμβούλιο, μέλη του οποίου εξήραν τη σημασία της καθόδου στις εκλογές ανθρώπων με εθνικιστικό πολιτικό χαρακτήρα και θέσεις, όπως ο Γ. Κουριανίδης στη Θεσσαλονίκη και ο Γ. Σαγιάς στη Λαμία. Τέλος, ο Διευθυντής Οργανώσεως Γ. Βεργιάννης τόνισε την ανάγκη συμπαγούς οργάνωσης του Κινήματος με σκοπό την καλύτερη προώθηση των θέσεών του και με σκοπό την τελική νίκη! 

Τοποθετήσεις επί των προτάσεων, που στο σύνολό τους έγιναν δεκτές από το Εθνικό Συμβούλιο, έκαναν πολλά σημαίνοντα στελέχη του Κινήματος, όπως ο Κ. Καρδαράς, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, ο Γ. Κουριανίδης, Περιφερειάρχης Μακεδονίας και υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ο Πεισίστρατος Ταρναράς και άλλοι. Οι εργασίες του Εθνικού Συμβουλίου έκλεισαν, αφού οι παριστάμενοι έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο!

http://www.ethnikometopo.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2341:2014-02-17-14-00-52&catid=46:metopo&Itemid=1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.