Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Κύπρος Ευρωεκλογές - Κατάλογοι ψηφοφόρων, χρήσιμες πληροφορίες.

Δύο νομοσχέδια που προβλέπουν την αυτόματη εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους όλων των Κύπριων πολιτών που κλείνουν τα 18 τους χρόνια, συμπεριλαμβανομένων και όλων των Τ/κ, ανεξαρτήτου ηλικίας, που διαμένουν στα κατεχόμενα και κατέχουν κυπριακή ταυτότητα, για σκοπούς των προσεχών Ευρωεκλογών, εξέτασε σήμερα η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Γιάννο Λαμάρη τα δύο νομοσχέδια οδηγούνται σε δύο εβδομάδες για ψήφιση στην Ολομέλεια.

Σε δηλώσεις του μετά την συνεδρία της Επιτροπής ο κ. Λαμάρης ανέφερε ότι πρόκειται για δύο νομοσχέδια. «Το ένα αφορά την αυτόματη εγγραφή όλων των Κυπρίων πολιτών στο Μητρώο Εκλογών μετά βέβαια από μια προειδοποίηση τρεις μήνες πριν το κλείσιμο των 18 χρόνων για κάθε εκλογική περίοδο». Εξήγησε ότι «θα παίρνει κάποιος ειδοποίηση ανάλογα με την ηλικία του και πότε κλείνει τα 18 του χρόνια με χρονικό διάστημα τρεις μήνες πριν τα κλείσει, ότι θα εγγραφεί στον εκλογικό κατάλογο».

Ανέφερε ότι «υπάρχει ένα πρόβλημα, ένα 10% των επιστολών που στέλνονται επιστρέφονται πίσω», λόγω του ό, τι οι διευθύνσεις δεν συνάδουν πάντοτε σε σχέση με τα αρχεία πληθυσμού. Αυτό όμως, πρόσθεσε, «θα γίνει και θα γίνει ταυτόχρονα και για τους πολίτες που ζουν σ’ ολόκληρη την Κύπρο, περιλαμβανομένων και των κατεχομένων, και κατέχουν την καινούρια ταυτότητα για σκοπούς των Ευρωεκλογών».

Διαβάστε τη συνέχεια στο http://www.ikypros.com/easyconsole.cfm/id/85546

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.