Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Δηλώσεις Γιανουκόβιτς για τα εγκλήματα των δήθεν επαναστατών!

Από το Ροστόφ της Ρωσίας ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς μιλά για τις τελευταίες εξελίξεις“Έφυγα από την Ουκρανία γιατί δεχόμουν απειλές για τη ζωή μου και η ζωή των συγγενών μου.Θα παλέψω για το μέλλον της Ουκρανίας κόντρα σε εκείνους που χρημιμοποιούν το φόβο και την εξουσία” τονισε μεταξύ άλλων στην αρχή της ομιλίας του ο Γιανουκόβιτς.

Πιο συγκεκριμένα:

Αποφασισμένος να πολεμήσει για τη χώρα του δήλωσε ο έκπτωτος ουκρανός πρόεδρος Βίκτορ Γιανουκόβιτς που παραχωρεί αυτή την ώρα συνέντευξη Τύπου στη ρωσική πόλη Ροστόφ. Ο Γιανουκόβιτς υποσχέθηκε ότι θα επιστρέψει στην Ουκρανία όταν θα υπάρξει ασφάλεια.

«Δεν αποπέμφθηκα, αλλά αναγκάστηκα να εγκαταλείψω την Ουκρανία μετά από απειλές για τη ζωή μου» υποστήριξε, ενώ δήλωσε ότι οι νεοφασίστες κατέλαβαν την εξουσία στο Κίεβο, κάνοντας λόγο για «ανεύθυνη πολιτική της Δύσης.»

Κατηγόρησε δε τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης ότι προωθούν τη βία. «Θέλω να ζητήσω συγγνώμη που επέτρεψα το χάος που βιώνει τώρα η χώρα» σημείωσε.

Επίσης:

“Έφτασα στη Ρωσία χάρη σε πατριώτες αξιωματικούς, είπε. Αρνήθηκε πως έχει συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, αλλά μίλησαν στο τηλέφωνο και συμφώνησαν να συναντηθούν με την πρώτη ευκαιρία. “Δε θα ζητήσω στρατιωτική βοήθεια από τη Ρωσία, η Ουκρανία πρέπει να είναι ενωμένη”, είπε

Είπε πως επέλεξε το Ροστόφ και όχι τη Μόσχα γιατί ένας φίλος του μένει στην πόλη

Όσα συμβαίνουν στην Κριμαία είναι αποτέλεσμα των όσων έγιναν στο Κίεβο και στον τρόπο που άλλαξε η εξουσία. Η Κριμαία πρέπει να μείνει μέρος της Ουκρανίας, διατηρώντας φυσικά την αυτονομία της” σημείωσε ο Γιανουκόβιτς

Ζήτησε την παρέμβαση της Ρωσίας

Την παρέμβαση της Ρωσίας για την αποκατάσταση της νομιμότητας στην Ουκρανία ζήτησε ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς και εμφανίστηκε ως ο νόμιμα εκλεγμένος πρόεδρος. Τάχθηκε ωστόσο κατά οποιασδήποτε στρατιωτικής επέμβασης στη χώρα του.

«Η Ρωσία είναι στρατηγικός εταίρος λόγω των ιστορικών δεσμών μεταξύ των δυο χωρών μας, και έχει το δικαίωμα, και πρέπει, να δράσει. Είμαι ο νόμιμα εκλεγμένος πρόεδρος της Ουκρανίας και όταν συναντηθώ με τον Πούτιν θα συζητήσουμε την κατάσταση. Όμως πιστεύω ότι η Ρωσία δεν πρέπει να είναι αδιάφορη στις εξελίξεις στην Ουκρανία, και να παραμένει αμέτοχη, και θα έπρεπε να κάνει ό,τι μπορεί για να σταματήσει το σημερινό χάος και τον τρόμο στην Ουκρανία. Όμως είμαι ενάντιος σε μια στρατιωτική επέμβαση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιανουκόβιτς.

«Νομίζω ότι οποιαδήποτε στρατιωτική δράση σε αυτή την κατάσταση είναι απαράδεκτη και δεν σχεδιάζω να ζητήσω στρατιωτική υποστήριξη, τόνισε ο Ουκρανός πολιτικός.

«Είμαι μόνο ιδιοκτήτης ενός σπιτιού. Ήταν παλιό και το ανακαίνισα. Πούλησα ό, τι είχα και αγόρασα αυτό το σπίτι» απάντησε ο Γιανουκόβιτς σχετικά με την πολυτελή έπαυλή του στην Ουκρανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.