Σάββατο 25 Μαΐου 2024

Έτοιμοι για τις Ευρωεκλογές στο DEB (Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας), κατεβαίνει για 3η φορά. Τα ρέστα του θα παίξει το Προξενείο αν ο Ερντογάν δώσει σήμα για πρωτιά στην Ροδόπη.

 


Επικεφαλής του Ψηφοδελτίου η Τσιγδέμ Ασάφογλου, γνωστός για τις απόψεις του για Τουρκική μειονότητα στην Θράκη. Το αγαπημένο κόμμα του Προξενείου και του Ερντογάν που έχει σίγουρα αγωνία για τις ψήφους της Μουσουλμανικής μειονότητας, αν και οι συσχετισμοί δεν τον ευνοούν, από την μια τα ήπια νερά στο Αιγαίο και από την άλλη η δημοκοπική του κατάρρευση του και η ήττα του στις Δημοτικές εκλογές όλα τα στοιχήματα που είχε βάλει. Νικητής μόνο στο εσωτερική της Τουρκίας, εκεί που παίζει μπάλα μόνος του διαχρονικά.

Το DEB δεν κατεβαίνει για πρώτη φορά.. είναι παρών από το 1996 στα Ελληνικά δρώμενα.. στις εκλογικές διαδικασίες για την Βουλή, το 96 και το 00 στηρίζει ΠΑΣΟΚ. Το 04 πάει με την Ν.Δ. Το 07  και το 09 γυρνά ξανά στο ΠΑΣΟΚ με στήριξη που δεν έμεινε στα λόγια.. όπως και όταν στήριζε την Ν.Δ. . Τα μεγάλα Ελλαδικά κόμματα που κόπτονται για το DEB έχουν συνεργαστεί στενά με το φιλο-τουρκικό κόμμα.. στην συνέχεια το κομματικό όργανο του Προξενείου στηρίζει το 12 ΔΗΣΥ και ΔΗΜΑΡ στις διπλές εκλογές..

Το 19 κατεβαίνει για πρώτη φορά αυτόνομα στις Ευρωεκλογές με 42.792 ψήφους πανελλαδικά σημειώνει 0.75% αλλά σαρώνει στην Ροδόπη όπου βγαίνει ΠΡΩΤΟ και γκριζάρει τον χάρτη ή καλύτερα τον κοκκινίζει με ποσοστό 38% στον Νομό Ροδόπης και στην Ξάνθη 25%. Πολύ καλά ποσοστά κατέγραψε και το 14 που κατέβηκε επίσης αυτόνομο και με σπρώξιμο από το Προξενείο.

Το DEB συνήθως στοχεύει στα αστικά κέντρα και σε περιοχές με μουσουλμανικό αποτύπωμα, όπως Θράκη, Μακεδονία, μεγάλες πόλεις, αστικά κέντρα και νησιά όπως Ρόδος και Κως που πάντα στέλνει υποψήφιο και ψηφοδέλτια. 

Ενώ το κόμμα αυτό υποστηρίζει και την γνωστή θεωρία συνωμοσίας περί Μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα που την εκφράζουν κυρίως μερικές δεκάδες ατόμων στην ευρύτερη περιοχή της Έδεσσας που έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές για συγκεντρώσεις και μια περίεργη ρητορική αλλά και υπόγειες σχέσεις με το Τουρκικό προξενείο που στην ουσία υποθάλπουν την όλη ρητορική των ψευτο-μακεδόνων. Στις ευρωεκλογές που έρχονται την Μακεδονική μειονότητα την εκφράζει η κ.Νατσουλίδου από την Έδεσσα. 

Όπως βλέπεται όλοι το κατηγορούν και όλοι έχουν συνεργαστεί μαζί του.. οπότε μην απορείτε για τίποτα σε αυτή την χώρα.. όλοι μας δουλεύουν ψιλό γαζί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.