Σάββατο 25 Μαΐου 2024

“Ισπανία, Νορβηγία, Ιρλανδία τιμούν τους τρομοκράτες χιτλερίσκους της Χαμάς”

 H Χαμάς και άλλες τρομοκρατικές ομάδες χαίρονται για την απόφαση της Ιρλανδίας, της Νορβηγίας και της Ισπανίας να αναγνωρίσουν παλαιστινιακό κράτος. Οι τρομοκράτες είναι τόσο χαρούμενοι που εξέδωσαν αρκετές δηλώσεις επαινώντας τις τρεις χώρες και δηλώνοντας ότι οι Παλαιστίνιοι θεωρούν την αναγνώριση ως άμεσο αποτέλεσμα των τρομοκρατικών επιθέσεων τους εναντίον του Ισραήλ. Η Γερμανία, για να μην μείνει έξω, είπε ότι «θα συνελάμβανε τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου εάν πατούσε το πόδι του στο γερμανικό έδαφος και εάν το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) εκδώσει ένταλμα σύλληψης…». Η αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους, έστω και αν είναι απλώς μια συμβολική ενέργεια που δεν έχει καμία σχέση με την επί τόπου πραγματικότητα και στέλνει δύο μηνύματα στους Παλαιστίνιους.

Του Bassam Tawil

ΠΗΓΗ:  GATESTONE INSTITUTE  -  https://www.defence-point.gr


Πρώτον, ότι η τρομοκρατία κατά των Εβραίων είναι δικαιολογημένη και αξίζει τον κόπο γιατί ο κόσμος, αντί να σας τιμωρήσει, θα σας ανταμείψει για τα εγκλήματά σας.

Δεύτερον, ότι οι Παλαιστίνιοι δεν θα χρειαστεί να διαπραγματευτούν ακανθώδη ζητήματα με το Ισραήλ, όπως τα σύνορα και το καθεστώς της Ιερουσαλήμ, επειδή η διεθνής κοινότητα θα τους παραχωρήσει τα πάντα στο πιάτο. Η Ιρλανδία, η Νορβηγία και η Ισπανία θα έπρεπε να είχαν συμβουλεύσει τους Παλαιστίνιους ότι, αν θέλουν κάτι από το Ισραήλ, θα έπρεπε να καθίσουν και να διαπραγματευτούν με τους Ισραηλινούς και να μην προσπαθήσουν να τους επιβάλουν οποιαδήποτε λύση με τη βοήθεια της διεθνούς κοινότητας.Θα έπρεπε επίσης να τους είχαν πει ότι δεν θα υπάρξουν ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ, εκτός εάν οι Παλαιστίνιοι αποκηρύξουν την τρομοκρατία και αναγνωρίσουν το δικαίωμα ύπαρξης του Ισραήλ. Οι τρεις χώρες, ωστόσο, επέλεξαν να μην θέσουν καμία απαίτηση προς τους Παλαιστινίους προτού ανακοινώσουν την απόφασή τους, να αναγνωρίσουν ένα ανύπαρκτο παλαιστινιακό κράτος. Αυτές οι χώρες φαίνεται ότι υποκινήθηκαν περισσότερο από την επιθυμία να βγάλουν το μάτι του Ισραήλ παρά από τη γνήσια ανησυχία για τους Παλαιστίνιους.

Η συνέχεια στο https://www.defence-point.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.