Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024

Περίεργη η κατάσταση στις ΗΠΑ, συναγερμός για «σοβαρή απειλή» της Ρωσίας στην εθνική ασφάλεια. Ψάχνουν τρόπο να φοβήσουν τους Γερουσιαστές ώστε να περάσει η έγκριση για βοήθεια στην Ουκρανία;

Συγκαλείται η «Επιτροπή των Οκτώ», από κορυφαίους Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο, έχουν δύο ημέρες για να ενημερωθούν.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάικ Τέρνερ έθεσε στη διάθεση όλων των μελών του Κογκρέσου πληροφορίες σχετικά με μια «σοβαρή απειλή για την εθνική ασφάλεια» για να τις εξετάσουν, ανακοίνωσε η επιτροπή την Τετάρτη, χωρίς να διευκρινίσει περί τίνος πρόκειται.

Η επιστολή του Τέρνερ μιλά για μια «αποσταθεροποιητική ξένη στρατιωτική ικανότητα».

Το CNN, που επικαλείται δύο πηγές και έναν Αμερικανό αξιωματούχο, μετέδωσε πάντως ότι η απειλή σχετίζεται με τη Ρωσία.

Πολλές πηγές με γνώση των πληροφοριών τις χαρακτήρισαν «πολύ ευαίσθητες». Στην πραγματικότητα, όπως ανέφερε μια πηγή, πρόκειται για μια εξαιρετικά ανησυχητική και αποσταθεροποιητική ικανότητα της Ρωσίας για την οποία «ενημερωθήκαμε πρόσφατα».

Τα μέλη του Κογκρέσου θα δουν τις πληροφορίες αυτές από την Τετάρτη έως την Παρασκευή.


Σκέψεις:

*Ψάχνουν να βρουν τρόπο ώστε να περάσει το πακέτο χρηματοδότησης με ψευδή στοιχεία περί Ρωσικής απειλής; 

**Έχει καταφέρει η Ρωσία να φέρει σε τροχιά πυρηνικά στο διάστημα, στο Low Earth orbit και έτσι να έχει το απόλυτο πλεονέκτημα για το πρώτο χτύπημα χωρίς αυτό να μπορεί να αποτραπεί; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.