Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

Επίσκεψη Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου ΕΔ της Αιγύπτου στην Κύπρο




Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων, Αντιστράτηγος Mohamed Farid Hegazy συνοδευόμενος από επιτελείς των Ενόπλων Δυνάμεων της Αιγύπτου, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο από 24 έως 26 Ιουνίου 2018 .

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας Κύπρου και Αιγύπτου.

Τη Δευτέρα 25 Ιουνίου επισκέφθηκε το ΓΕΕΦ όπου τον υποδέχθηκε ο Αρχηγός του ΓΕΕΦ, Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης και στη συνέχεια είχαν κατ’ ιδίαν συζήτηση όπου αντάλλαξαν απόψεις σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Ιδιαίτερη μνεία έγινε για την τριμερή στρατιωτική συνεργασία Κύπρου - Ελλάδας - Αιγύπτου στο πλαίσιο της οποίας διεξάγεται αυτές τις μέρες η αεροναυτική άσκηση “MEDOUSA 6/2018”.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, έγινε σύντομη ενημέρωση για την ιστορία, την αποστολή και το έργο της Εθνικής Φρουράς, την παρούσα κατάσταση του κυπριακού θέματος αλλά και τις τρέχουσες εξελίξεις στο γεωπολιτικό και ενεργειακό περιβάλλον της περιοχής. Επιπρόσθετα, πραγματοποιήθηκαν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών σχετικά με θέματα υλοποίησης της διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας των δύο χωρών και διερευνήθηκαν περαιτέρω τρόποι ενίσχυσής της στο πλαίσιο των συμφωνηθέντων.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Στρατηγός Hegazy επισκέφθηκε και κατέθεσε στεφάνι στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, ενώ παρακολούθησε και επίδειξη μέσων και δυνατοτήτων της Εθνικής Φρουράς, εκφράζοντας τον θαυμασμό του για την πειθαρχία και τον επαγγελματισμό ο οποίος διακατείχε όλους τους συμμετέχοντες.

Στον Στρατηγό Hegazy και στην αντιπροσωπεία που τον συνόδευε παρατέθηκε επίσημο δείπνο στη Λέσχη της Εθνικής Φρουράς και κλείνοντας ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Αιγύπτου προσκάλεσε τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς όπως πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Αίγυπτο.

Τέλος, στο πλαίσιο του πολιτιστικού και ιστορικού προγράμματος επισκέφθηκε το ιστορικό κέντρο της πόλης της Λευκωσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.