Δευτέρα, 29 Μαΐου 2017

Εχθρός ο Εθνικισμός και ο Πατριωτισμός για τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ κατά την ομιλία του στο Χάρβαρντ δήλωσε ότι ο αγώνας ενάντια στις δυνάμεις του εθνικισμού "είναι ο αγώνας της εποχής μας".

Ο Ζουκερμπεργκ αναγνώρισε την Πέμπτη ότι «υπάρχουν άνθρωποι που έχουν μείνει πίσω εξ αιτίας της παγκοσμιοποίησης σε ολόκληρο τον κόσμο» και μάλιστα παραδέχτηκε ότι «υπάρχουν άνθρωποι σε κάθε χώρα υπέρ της παγκόσμιας σύνδεσης και καλοί άνθρωποι εναντίον της».

"Είναι δύσκολο να νοιαζόμαστε για ανθρώπους σε άλλα μέρη, αν δεν αισθανόμαστε καλά για τη ζωή μας στην πατρίδα", είπε. "Υπάρχει πίεση να στραφείς προς τα μέσα".

Είπε ότι ο αγώνας της εποχής μας θα είναι μεταξύ "των δυνάμεων της ελευθερίας, της ανοικτότητας και της παγκόσμιας κοινότητας ενάντια στις δυνάμεις του αυταρχισμού, του απομονωτισμού και του εθνικισμού".

«Οι δυνάμεις υπέρ της ροής της γνώσης, του εμπορίου και της μετανάστευσης εναντίον εκείνων που θα ήθελαν την επιβράδυνσή τους», συνέχισε. «Δεν πρόκειται για μάχη εθνών, είναι μια μάχη ιδεών».


Πηγές: ΚΟ / www.breitbart.com

Kαι από την άλλη προτείνει εγγυημένο εισόδημα για όλους χωρίς να χρειαστεί να εργαστεί κανείς.
Όχι ότι είναι λανθασμένη η λογική του αλλά το ένα αναιρεί το άλλο... γιατί ο Πατριωτισμός και ο αγνός Εθνικισμός χωρίς να έχουν καμία σχέση με Ναζιστικά σύμβολα και ιδέες ολοκληρωτισμού, υπηρετούν τον άνθρωπο και πρώτα τον φτωχό και ταλαίπωρο, αυτόν που το σύγχρονο καπιταλιστικό σύστημα έχει πετάξει έξω από την κοινωνία και τον έχει αναγκάσει να ζει στο περιθώριο αυτής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.