Τετάρτη, 3 Μαΐου 2017

Το ρόλο του ειρηνοποιού παίζουν προσωρινά οι ΗΠΑ στα ΣΚΟΠΙΑ, με τους Ρώσους να στηρίζουν τον ανθέλληνα Γκρουέφσκι και με την Τουρκία να βρίσκεται πίσω από την κουρτίνα.Μάχη γιγάντων στην γειτονιά μας, αφού οι ΗΠΑ και η Ρωσία προσπαθούν η μια να καταστρέψει την άλλη στην περιοχή, αλλά το μόνο που καταφέρνουν και οι δυο άθελα τους είναι να στρέψουν τα ΣΚΟΠΙΑ στην απόλυτη παράνοια! Οι Τούρκοι που βρίσκονται πίσω από την κουρτίνα τρίβουν τα χέρια τους, στηρίζοντας τους Αλβανόφωνους της περιοχής και η πυριτιδαποθήκη των Βαλκανίων είναι έτοιμη να σκάσει.

Οι ΗΠΑ προσωρινά φαίνεται να κόβουν τον αέρα στον Αλβανόφωνο νέο Πρόεδρο και να ζητούν υπηρεσιακή κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας, αλλά τίποτα δεν μπορεί να προβλεφθεί από την πλευρά του εξτρεμιστή και ανθέλληνα Γκρουέφσκι. Το μόνο σίγουρο πως πίσω από την κουρτίνα με την βοήθεια των Τούρκων η πλευρά του VMRO προσπαθεί να κερδίσει μια τύπου ασυλία για όσα έχει κάνει το τελευταίο διάστημα στην χώρα και η αντιπολίτευση την κατηγορούσε ότι θα τους στείλει ομαδικά στην δικαιοσύνη. Εδώ στο παιχνίδι πίσω από την κουρτίνα παίζουν οι Τούρκοι και οι ΗΠΑ.

Ακολουθεί η είδηση από το pronews.

Σε μια κίνηση που ερμηνεύτηκε ως απαρχή εξελίξεων στην προσπάθεια ομαλοποίησης της κατάστασης στα Σκόπια, ο νεοεκλεγείς κατά την επεισοδιακή συνεδρίαση της βουλής την περασμένη εβδομάδα πρόεδρος του κοινοβουλίου ο Αλβανός Ταλάτ Τζαφέρι, ανέλαβε σήμερα τα καθήκοντά του στα Σκόπια.

Τόσο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Γκιόργκι Ιβάνωφ, όσο και ο απερχόμενος πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι και το κόμμα του VMRO, δεν έχουν αναγνωρίσει τον Τζαφέρι ως νόμιμα εκλεγμένο από την βουλή πρόεδρο.

Ωστόσο ο βοηθός αναπληρωτής ΥΠΕΞ των ΗΠΑ κ. Χόιτ Γι κατά την επίσκεψή του την Κυριακή στα Σκόπια, σε μια μεσολαβητική πρωτοβουλία εκ μέρους της Ουάσιγκτον για να αρθεί το πολιτικό αδιέξοδο, συναντήθηκε με τον Τζάφερι.


Μετά τις επαφές με την πολιτική ηγεσία ο Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ότι μπορεί και πρέπει να σχηματισθεί «μεταρρυθμιστική κυβέρνηση» από την υφιστάμενη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Κατόπιν αυτών και με την ρητορική του Γκρούεφσκι και του κόμματός του να «χαμηλώνει», εκφράζονται ελπίδες ομαλοποίησης της κατάστασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.