Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Απεβίωσε ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σε ηλικία 99 ετών, 18/10/1918 - 29/05/2017

Ανακοίνωση οικογένειας: «Σήμερα στη 01:00 ο Κωσταντίνος Μητσοτάκης έφυγε από τη ζωή, περιστοιχισμένος από τους ανθρώπους που αγαπούσε και τον αγαπούσαν».

«Όλα τα πράγματα έχουν το τέλος τους»

Σε συνέντευξή του το 2012, ο πρώην πρωθυπουργός είχε δηλώσει: «Δυστυχώς, η Μαρίκα προηγήθηκε από μένα, δεν το περίμενα. Περίμενα ότι θα έρθει δεύτερη».

«Εμένα η μεγάλη επιθυμία τώρα και γι' αυτό παρακαλώ τον Θεό είναι να πεθάνω όρθιος. Δεν φοβήθηκα ποτέ τον θάνατο και ούτε τον φοβάμαι. Είμαι απόλυτα προετοιμασμένος» ανέφερε.

«Άλλωστε είμαι 94 χρόνων. Με περιμένει και μένα αυτό το μικρό ταπεινό νεκροταφείο που έχει δεχθεί ήδη τη Μαρίκα, με θαυμάσια θέα. Όλα τα πράγματα έχουν το τέλος τους, δεν υπάρχει αμφιβολία γι΄ αυτό. Αγαπώ τη ζωή και όσο ζήσω θέλω να είμαι υγιής. Αλλά η αρρώστια δεν είναι όνειδος κι ούτε είναι εις βάρος κανενός το να είναι ασθενής. Προσωπικά, δόξα τω Θεώ, είχα μια μακρά ζωή, δεν μπορώ να παραπονούμαι…», είχε πει.




























Σχόλιο ΕΛΛΑΔΑ - ΚΥΠΡΟΣ: Καλό του ταξίδι και καλή αντάμωση με την Μαρίκα που τόσο πολύ αγάπησε.
Ο Κ.Μητσοτάκης γενναίος πολιτικός είπε τα πράγματα με το όνομα τους πολλές φορές και έκρουσε το καμπανάκι του κινδύνου άλλες τόσες, όμως και αυτός δεν αντιστάθηκε στο στυγνό λαϊκισμό των προσλήψεων στο δημόσιο και στην δημιουργία κομματικού στρατού. Μεγάλα λάθη του ήταν το ξεπούλημα του ΟΤΕ και το ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ.

Η ιστορία θα τον κρίνει.. και με τα καλά του και με τα κακά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.