Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Δημοσκόπηση: Αναστασιάδης - Παπαδόπουλος στον 2o γύρο.

Μεγάλη δημοσκόπηση L.S.Prime Market Research & Consulting Ltd που δημοσιεύσει η "Σημερινή" δείχνει πως οι προεδρικές εκλογές του 2018 συνθέτουν ένα διαφορετικό κομματικό σκηνικό σε σχέση με τις εκλογές του 2013. Κυριότερη διαφοροποίηση είναι το γεγονός ότι, μετά τις βουλευτικές του 2016, τα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου έχουν βγει ενισχυμένα, εάν βέβαια εξαιρέσει κανείς το μεγάλο ποσοστό αποχής.

Στο σύνολο του εκλογικού σώματος τα κόμματα έχουν λάβει τα εξής ποσοστά στις βουλευτικές εκλογές του 2016: ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΣ=25,8%, ΔΗΣΥ=19,8%, ΑΚΕΛ=16,6%, ΕΛΑΜ=2,4% ΑΠΟΧΗ=33,26%, ΛΕΥΚΑ/ΑΚΥΡΑ=3%. 

Δεδομένης και της επιθυμίας που έχουν τα κόμματα αυτά για αλλαγή και λαμβάνοντας υπόψη ότι οι βουλευτικές εκλογές ήταν πρόσφατες, θα μπορούσε κανείς να πει ότι εάν τα κόμματα αυτά συσπειρωθούν, έχουν καλές πιθανότητες να βρεθούν στον 2ο γύρο. Εδώ θα πρέπει να επισημανθεί ότι το ποσοστό της αποχής υπήρξε ιδιαίτερα ψηλό και από το οποίο όλοι έχουν να αντλήσουν. 

Δεύτερη σημαντική διαφοροποίηση είναι ότι το ΔΗΚΟ διεκδικεί τις εκλογές τού 2018 με δικό του υποψήφιο, χωρίς έντονες φωνές διαφοροποίησης, σε αντίθεση με τις προεδρικές του 2013, όπου υπήρχαν δύο σημαντικές τάσεις εντός ΔΗΚΟ, οι οποίες έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος. 

Ακριβώς εδώ εντοπίζεται και η 3η διαφορά, ότι δηλαδή το 2013 ο Νίκος Αναστασιάδης στηρίχθηκε, πέραν του ΔΗΣΥ, και από το ΔΗΚΟ, κάτι που του έδωσε τη νίκη στις εκλογές. Στις επικείμενες εκλογές φαίνεται ότι ο Νίκος Αναστασιάδης θα έχει τη στήριξη μόνο του ΔΗΣΥ, με μειωμένα μάλιστα ποσοστά σε σχέση με αυτά που είχε το 2013.










Αναλυτικά τα στοιχεία της δημοσκόπησης στον παρακάτω σύνδεσμο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.