Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Tελείωσε η Ευρώπη έτσι όπως την ξέρουμε.. Ευρώπη πολλών ταχυτήτων ετοιμάζει το κονκλάβιο της Μέρκελ.

Οι ηγέτες της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας αποφάσισαν χωρίς να ρωτήσουν κανέναν, υπέρ μιας Ευρώπης πολλών ταχυτήτων.

“Η ενότητα δεν σημαίνει ομοιομορφία”
“Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τάσσομαι υπέρ της ύπαρξης νέων μορφών συνεργασίας, υπέρ νέων σχεδίων, υπέρ αυτού που αποκαλούμε διαφοροποιημένες συνεργασίες”, Τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ,

Με αυτόν τον τρόπο, εξήγησε, “ορισμένες χώρες” θα μπορούσαν “να προχωρήσουν πιο γρήγορα και πιο μακριά σε τομείς όπως η άμυνα, η ευρωζώνη, μέσω της εμβάθυνσης της οικονομικής και νομισματικής ένωσης, όπως είναι η φορολογική και κοινωνική εναρμόνιση, όπως είναι ο πολιτισμός ή η νεολαία”.

Ορισμένες χώρες θα μπορούσαν “να προχωρήσουν γρηγορότερα και ισχυρότερα χωρίς οι άλλες να αποκλείονται αλλά και χωρίς να μπορούν να αντιταχθούν”, διευκρίνισε.

Στην ίδια γραμμή τάχθηκε και η Γερμανία, με την Ιταλία να σιγαντάρει στα κελεύσματα των ισχυρών του Βορρά. Πριμαντόνα όπως πάντα αποδείχθηκε ο Ισπανός πρωθυπουργός που συμφώνησε σε όλα.

Τι αλλάζει στην Ευρώπη; τα πάντα.. οι χώρες που θα μπορούν να ακολουθήσουν θα λαμβάνουν μεγαλύτερα οφέλη και οι χώρες που δεν θα μπορούν να ακολουθήσουν θα χάνουν δικαιώματα, με τις υποχρεώσεις τους όμως να μην αλλάζουν. Άλλη διαχείριση θα έχει η χώρα που θα έχει ακολουθήσει την Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση στην οικονομία της και άλλη αυτή η χώρα που δεν θα έχει κάνει ούτε τα μισά!

Με απλά λόγια, ξεχάστε την Ευρώπη που ξέρατε... οι μεγάλες χώρες θα τρώνε την σάρκα των μικρών και κάπως έτσι θα χτιστούν οι νέες αυτοκρατορίες του Βορρά της Ευρώπης. Όσοι δε περιμένατε για αλληλεγγύη και τρίχες κατσαρές.. ετοιμαστείτε για το απόλυτο άδειασμα που θα έχει γίνει στην ιστορία της Ευρώπης.

Και με την Ευρώπη πολλών ταχυτήτων, είναι πλέον πολύ ποιο εύκολο για μια χώρα να βγει από το ευρώ εφόσον δεν θα πληρεί κάποια κριτήρια. Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο βρήκαν την λύση για εκδίωξη των ασθενέστερων χωρών από την Ευρωζώνη στο όνομα της δήθεν ευημερίας των υπολοίπων κρατών της Ε.Ε.

Είναι ίσως η είδηση της δεκαετίας.. με απρόβλεπτες πλέον συνέπειες για την χώρα στα Εθνικά θέματα, αφού πλέον η Τουρκία θα αποθρασυνθεί στον μέγιστο βαθμό! Όταν η Ευρώπη σπάει εσωτερικά.. ας ετοιμαστεί να σπάσει και στα σύνορα της! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.