Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024

Μάχη του Κουρσκ 2.0 ή Game of Thrones;

Η απώλεια του Ποκρόφσκ δυσχεραίνει τον ανεφοδιασμό της Κονσταντίνοφκα (βλ. πορτοκαλί Χ) αλλά και των των λοιπών μεγάλων αστικών κέντρων του Ντονμπάς (Σλοβιάνσκ, Κραματόρσκ) καθώς η διαδρομή από το Πάβλογκραντ είναι διπλάσια. (Οι κρίσιμοι αυτοκινητόδρομοι με μαύρο χρώμα)

 

Στις 8 Αυγούστου οι ουκρανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν μια ευρεία χερσαία επίθεση κατά μήκος της περιφέρειας του Κουρσκ. Ο στόχος της επίθεση ήταν διττός: συμβολικός αλλά και στρατηγικός. Από τη μία, οι ουκρανικές δυνάμεις ήθελαν να ξανακερδίσουν την εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων εταίρων, αποδεικνύοντας ότι είναι ικανοί να αλλάξουν την ροή του πολέμου, προκειμένου να καταφέρουν διαπραγματευτούν ένα ακόμα μεγάλο εξοπλιστικό, αλλά και χρηματικό πακέτο.

Από την άλλη, στην περιοχή του Κουρσκ την οποία έχουν καταλάβει βρίσκεται ο σταθμός μέτρησης αερίου του αγωγού της Σούντζα, του τελευταίου ρωσικού αγωγού που μεταφέρει αέριο στην Ευρώπη. Η κατάληψή του δίνει στην Ουκρανία ένα πολύ ισχυρό διαπραγματευτικό μέσο ενάντια στις ευρωπαϊκές χώρες που είναι πιο συντηρητικές ως προς την παροχή βοηθείας.

Εκτός αυτού όμως, η παραμονή των Ουκρανών στο Κουρσκ σημαίνει ενίσχυση αυτής της περιφέρειας με ρωσικά στρατεύματα τα οποία θα μπορούσαν να είχαν μεταφερθεί αλλού και καθυστέρηση της επίθεσης στο Ντονμπάς. Τα πράγματα όμως δεν είναι τόσο απλά.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ  https://kosmodromio.gr/2024/09/04/μάχη-του-κουρσκ-2-0-ή-game-of-thrones/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.