Κυριακή 30 Ιουλίου 2023

Συνεχίζει τα λάθη η κυβέρνηση της Ν.Δ, στις Δασικές πυρκαγιές..


 Ο Υπουργός Βασίλης Κικίλιας για άλλη μια φορά προσπαθεί να μας πείσει το λάθος είναι λάθος και τα καταφέρνει με απίστευτη επιτυχία.

Η ενίσχυση των αντιπυρικών όπου σε μια απλή πυρκαγιά οι καύτρες μπορούν να φύγουν και να βρεθούν και 200 μέτρα μακρυά... ενώ στις μεγάλες πυρκαγιές μπορούν να φτάσουν από 400 έως και 700-800 μέτρα.. προφανώς και θα πρέπει οι αντιπυρικές να συντηρηθούν, αλλά δεν φτάνει αυτό.

Αύξηση ποινών... δεν υπάρχει τίποτα ποιος αντιπαραγωγικό από την αύξηση των ποινών.. πρόληψη χρειάζεται μέσω της Δασικής Υπηρεσίας. 

Προσλήψεις νέων πυροσβεστών.. δλδ προσλήψεις ανθρώπων που δεν γνωρίζουν το Δασικό αντικείμενο.. χωρίς πτυχία και αξιολόγηση από Δημόσιο φορέα όπως τον ΕΟΠΠΕΠ.. είναι απορίας άξιο να πιστεύει κάποιος ότι κάποιος από τις Ειδικές δυνάμεις μπορεί να σβήσει δασική πυρκαγιά.

Οι πυροσβέστες είναι ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ.. και τίποτε άλλο.. που η χρησιμότητα του είναι μικρή και το αποτέλεσμα που φέρνει στο τέλος κάθε αντιπυρικής περιόδου είναι απογοητευτικό.

Οι ΟΤΑ, ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ... τα λαμόγια που ζουν ανάμεσα μας.. 

Αναβάθμιση των Εθελοντικών ομάδων... ομάδες που δεν έχουν την απαραίτητη παιδεία για να δράσουν σε περιβάλλον δάσους.. εθελοντές που ο άλλος είναι υδραυλικός και ο άλλος ζαχαροπλάστης. Εθελοντές για γέλια και για κλάματα...

Το κράτος ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ: Πιστοποιημένους Ειδικούς και Τεχνικούς Δασικής Προστασίας που έχουν δυο χρόνια σπουδών στο ΔΑΣΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ..., 960 ώρες πρακτικής άσκησης σε Δασικούς Φορείς και πιστοποίηση ΕΟΠΠΕΠ, ενώ ΒΑΣΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ αν προσληφθούν στην Δασική Υπηρεσία είναι ΕΙΔΙΚΑ ΑΝΑΚΡΙΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ. Με βάση όσα σας ανέφερα, αποφασίστε εσείς ποιοι είναι οι ΙΚΑΝΟΤΕΡΟΙ να μπουν στα Δάση;

Απλά όμορφα και ωραία..


Κουρτέσης Ιωάννης 

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΑΣΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ - ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.