Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

Πρέπει να ξυπνήσει το ΓΕΣ και οι Ε.Δ. γενικότερα... εξοπλίζονται με θανάσιμα, μη ανιχνεύσιμα, όπλα οι Τούρκοι!

Πρέπει η κλασσική Ελληνική νοοτροπία του κάτσε και θα δούμε, να τελειώσει χθες από το πολιτικο-στρατιωτικό γίγνεσθαι. Η Τουρκία έχει μπει σε μια φρενήρη προσπάθεια εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων της με ότι ποιο τεχνολογικά σύγχρονο μέσο υπάρχει, το κάνει με πολλούς τρόπους ή αντιγράφοντας, που είναι η αγαπημένη πρακτική της Τουρκικής πολιτικής σκηνής μέσω κρατικών εταιριών ή βοηθώντας ιδιώτες να αναπτύξουν αυτοί ιδέες που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από τις Τουρκικές Ε.Δ., ΑΜΕΣΑ και χωρίς καθυστέρηση όπως συμβαίνει εδώ, με το θα σου κάνω, θα σου ράνω, θα φτιάξουμε ένα διαγωνισμό κτλ!

Αναλυτικά η είδηση από το: 

http://www.defence-point.gr

Οι τουρκικές δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων παρέλαβαν τα πρώτα τους «καμικάζι drones». Οι δύο τύποι αυτών των μη επανδρωμένων αεροχημάτων, αναπτύσσονται από την τουρκική εταιρία STM και παραδόθηκαν για εκπαίδευση. Θα ακολουθήσει παράδοση περισσότερων στις αρχές του 2018.

Τα εν λόγω drones είναι το Alpagu, παρόμοιο σε εμφάνιση με το AeroVironment Switchblade και το δεύτερο το Kargu. «Περιπολούν» στην περιοχή επιχειρήσεων και όταν αναγνωρίσουν στόχο επιτίθενται και εκρήγνυνται πάνω του καταστρέφοντάς τον.

Αμφότερα χρησιμοποιούν εκρηκτικά γεμίσματα θραυσματοποίησης, αλλά εκπρόσωπος της κατασκευάστριας εταιρείας είπε, ότι είναι πιθανό να εφοδιαστούν με θερμοβαρικές πολεμικές κεφαλές…





























Στο κομμάτι των drones η ΕΛΛΑΔΑ αλλά δευτερευόντως και η ΚΥΠΡΟΣ έχουν μείνει πολύ πίσω, και αν για την ΚΥΠΡΟ μας αυτά είναι και λίγο επιστημονική φαντασία αφού μέχρι και σήμερα την ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ οι ξένοι την θεωρούν όχι στρατό αλλά παραστρατιωτική μονάδα, στην ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΧΘΕΣ! 

Η ΕΛΛΑΔΑ πρέπει να μπει σε αυτό το παιχνίδι, πρέπει να αναπτύξει και αυτή τα δικά της συστήματα, δεν μπορούμε να μείνουμε πίσω, δεν μπορούμε να στείλουμε σε μια ενδεχόμενη πολεμική αναμέτρηση το στράτευμα ξυπόλητους στα αγκάθια. Θα μετράμε τους νεκρούς και δεν θα ξέρουμε από τι, πως και γιατί! 

Η ΕΛΛΑΔΑ έχει μείνει πολύ πίσω... οι Ε.Δ. είναι κυριολεκτικά στο έλεος του αντιπάλου. Και φυσικά αναφέρομαι αποκλειστικά και μόνον σε αυτές τις νέες τεχνολογίες.

Καλή η συζήτηση για τους Τουρκικούς S400, άντε και για τα F35, αλλά αν την πατήσεις τελικά από ένα απλό drone, τι γίνετε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.