Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

Αρχίζει η μεγάλη αναβάθμιση της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας. F-16V απέναντι στα Τουρκικά Advanced


H μεγάλη αναβάθμιση της ΠΑ αρχίζει, τα Ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη μπαίνουν στην πολυπόθητη διαδικασία αναβάθμισης που θα διαρκέσει μερικά χρόνια. Τα Ελληνικά F-16 αποκτούν νέα συστήματα, αναβαθμίζεται πλήρως ο ρόλος του και αυξάνει το όριο χρήσης τους για αρκετά χρόνια ακόμα. Τα νέα συστήματα που θα προστεθούν όπως το link16, το νέο ραντάρ AESA και οι επιπρόσθετες πληροφορίες που θα λαμβάνει από τα ραντάρ εδάφους θα το καταστήσουν αδιαφιλονίκητο φαβορί στους ουρανούς του Αιγαίου.

Η Ελληνική πλευρά δεν μπορούσε να μην αναβαθμίσει την δύναμη της, αφού απέναντι της θα επιχειρούν 255 Τουρκικά F-16C/D. Η ΠΑ δεν μπορούσε να κοιτά με τα κιάλια τα τουρκικά Block52+ Adv και δεν μπορούσε σε καμία περίπτωση να μπει στην καφενιακή συζήτηση, μα γιατί δεν παίρνουμε 30 F35 με τα ίδια λεφτά. Το F16 είναι ένα αεροσκάφος που επιχειρεί παγκοσμίως σε πολλές χιλιάδες και με προοπτική να επιχειρεί τουλάχιστον μέχρι το 2050 αν τα συμβόλαια που αναμένονται τους επόμενους μήνες από χώρες της Ασίας πάρουν σάρκα και οστά. Έχουμε λοιπόν να κάνουμε με ένα δοκιμασμένο αεροσκάφος που το εμπιστεύονται δεκάδες χώρες ανά τον κόσμο και όσες δεν έχουν F-16 προσπαθούν με διαφόρους τρόπους να το αποκτήσουν.

Τα Ελληνικά φτερά μόλις αναβαθμιστούν θα είναι πολύ ανώτερα των Τουρκικών όπου δεν διαφαίνεται με τις υπάρχουσες συνθήκες στην Τουρκία η περαιτέρω αναβάθμιση τους, πολύ σύντομα στο Αιγαίο η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία θα τρώει την μια σφαλιάρα μετά την άλλη.

Η αγορά νέου μαχητικού δεν μπορεί ούτε ως αστείο να συζητηθεί αφού τα χρήματα που θα απαιτούντο για μια μαζική αγορά θα ξεπερνούσαν τα 6 με 8δις ευρώ, χρήματα που αυτή την στιγμή ΔΕΝ υπάρχουν.

Λύσεις όπως το να πάρουμε 30 F35 ή να πουλήσουμε καρπούζια, πορτοκάλια και μήλα Ζαγορίν για να μας δώσει το ξανθό γένος 100 ή 150 SU-35 είναι τουλάχιστον ασόβαρες και παραπλανητικές. Η Ρωσία δεν μπορεί σε αυτή τη φάση να μας πουλήσει αεροσκάφη για λόγους προφανής που και ένα μικρό παιδί μπορεί να τους καταλάβει. Η ένταξη μας στο ΝΑΤΟ, αυτομάτως έχει θέσει κάποιους περιορισμούς στις αγορές οπλικών συστημάτων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.