Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

ΚΥΠΡΟΣ - Αποκατάσταση των κουρεμένων καταθετών, των κατόχων αξιογράφων και των μελών κουρεμένων Ταμείων Προνοίας, μέσω σύστασης ειδικού Ταμείου


Τέσσερα και πλέον χρόνια μετά το κούρεμα καταθέσεων στην Κύπρο, που αποφάσισε το Eurogroup το Μάρτιο του 2013, η οικονομική αποκατάσταση των κουρεμένων καταθετών, των κατόχων αξιογράφων και των μελών κουρεμένων Ταμείων Προνοίας, μέσω σύστασης Ταμείου, με στόχο την ανακούφιση των πληγέντων, θα βρεθεί στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών.

Τρεις προτάσεις θα τεθούν ενώπιον των μελών της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών. Στη συνεδρίαση θα είναι παρόντες εκπρόσωποι του Υπουργείου Οικονομικών και της Κεντρικής Τράπεζας.

Σύμφωνα με πρόταση νόμου των Αβέρωφ Νεοφύτου, εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΔΗΣΥ και Γιώργου Λιλλήκα, εκ μέρους της Συμμαχίας Πολιτών, θα αρχίσει η συζήτηση για την Ίδρυση Εθνικού Ταμείου Αποζημίωσης και Κοινωνικής Συνοχής για τη χρηματοδότησηή την οικονομική ενίσχυση επιχειρήσεων στη Δημοκρατία, τη σταδιακή αποζημίωση των καταθετών της πρώην Λαϊκής Τράπεζας, που απώλεσαν καταθέσεις πέραν των πρώτων 100 χιλιάδων ευρώ, των καταθετών της Τράπεζας Κύπρου, των οποίων οι καταθέσεις μετετράπησαν σε μετοχικό κεφάλαιο, των κατόχων αξιογράφων των πιο πάνω τραπεζικών ιδρυμάτων και των μετόχων της Τράπεζας Κύπρου, που ήταν εγγεγραμμένοι στο μητρώο μετόχων κατά την 25η Μαρτίου 2013.


Διαβάστε την συνέχεια
http://www.sigmalive.com/news/politics

Σχόλιο ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟΣ: Για προεκλογική πονηριά μου φαίνεται, ας ελπίσουμε να μην είναι γιατί έχασαν πολλοί συνάνθρωποι μας τις οικονομίες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.