Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

Επίθεση Τουρκικού ΥΠΕΞ κατά πάντων.. σκληρή απάντηση από την Ελλάδα.


Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ:


«Η γλώσσα, ο τόνος καθώς και οι παράλογες αναφορές, οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, του υπουργού Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας κ Καμμένου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης σε ελληνικό τηλεοπτικό κανάλι, είναι αξιοθρήνητες.

Καταδικάζουμε τις αβάσιμες, ακατάλληλες καθώς και ανήθικες εκφράσεις του εναντίον της χώρας μας και του Πρoέδρου μας και του τις επιστρέφουμε.

Είναι τόσο λυπηρό το γεγονός ότι αυτό το πρόσωπο, με τέτοια έλλειψη σεβασμού της δικαιοσύνης και απόλυτη αδιαφορία για τους πιο βασικούς κανόνες ευγένειας σε διεθνές επίπεδο, που αγνοεί τις κύριες διμερείς πράξεις που αφορούν την παράνομη μετανάστευση, καταλαμβάνει το αξίωμα του Υπουργού Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για όλο τον κόσμο, καθώς και την περιοχή μας.

Καλούμε τις ελληνικές αρχές για μια ακόμη φορά να ενεργήσουν δεόντως με υπευθυνότητα και να απόσχουν από τις δηλώσεις που θα μπορούσαν να υπονομεύσουν την ατμόσφαιρα συνεργασίας που προσπαθούμε να επιτύχουμε μεταξύ των δύο χωρών».


Απάντηση Ελληνικού ΥΠΕΞ

«Μαθήματα τήρησης της διεθνούς νομιμότητας δεν είναι δυνατόν να μας δίνει ο κατ’ εξοχήν και σταθερός παραβάτης του διεθνούς δικαίου.

Δεν το δικαιούται ο παραβάτης, ο οποίος μόνο σε μια μέρα πραγματοποιεί 138 παραβάσεις και δέκα υπερπτήσεις άνωθεν ελληνικών νησιών, ενώ συγχρόνως διατυπώνει απειλές εις βάρος της εδαφικής κυριαρχίας μας και της ακώλυτης άσκησής της.

Η Ελλάδα, ουδέποτε και έναντι οποιουδήποτε θα απεμπολήσει το δικαίωμα λήψης των ενδεδειγμένων μέτρων για την νόμιμη άμυνά της και την προάσπιση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητάς στη βάση όσων προβλέπει ο Χάρτης των Ηνωμένων Εθνών.

Εξάλλου, η Τουρκία ως μη συμβαλλόμενο μέρος στη Συνθήκη Ειρήνης των Παρισίων μεταξύ της Ιταλίας και των Συμμάχων του 1947, βάσει της οποίας τα Δωδεκάνησα παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα κατά πλήρη κυριαρχία, δεν αντλεί κανένα δικαίωμα από τη Συνθήκη, η οποία αποτελεί για την Τουρκία "res inter alios acta"».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.