Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Νέες γεωγραφικές τοποθεσίες στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη για να τιμηθούν οι Έλληνες Ναυτικοί(Πολεμικού και Εμπορικού Στόλου)

Με την επιμονή και την συνεχή προσπάθεια του Ιδρύματος ΑΛΣΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ μια σοβαρή παράλειψη της πολιτείας φαίνεται ότι διορθώνεται.

Με παρεμβάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος, στην Πολιτειακή, Πολιτική αλλά και Στρατιωτική ηγεσία επετεύχθη κάτι που ήταν το απόλυτα δικαιολογημένο παράπονο των ανθρώπων της θάλασσας μιας και δεν είχε αποδοθεί η οφειλόμενη τιμή στους ανθρώπους που αγωνίσθηκαν στις θάλασσες χωρίς ποτέ να βρεθούν, να πραγματοποιηθεί η οφειλόμενη ταφική τελετή και να τους αποδοθεί η τιμή που τους οφείλει η Πατρίδα.

Μετά από πρόταση του Ιδρύματος και με την προ ημερών τελική Υπουργική Απόφαση, πολύ σύντομα θα αναγραφεί στον Άγνωστο Στρατιώτη: «ΑΙΓΑΙΟ – ΙΟΝΙΟ – ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ – ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΣ».

Είναι τα κύρια θαλάσσια πεδία ναυμαχιών όπου δώσανε την ζωή τους όι άνδρες του Πολεμικού αλλά και του Εμπορικού Ναυτικού, μιας και χιλιάδες από τους τελευταίους χαθήκαν στην προσπάθεια ανεφοδιασμού της Ευρώπης από την Αμερική κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

D-P

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.