Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023

Σε μια μεγάλη πανωλεθρία οδηγείται η αντεπίθεση των Ουκρανών, χάνουν σε όλα τα μέτωπα, μικρές εδαφικές επιτυχίες με 30.000 νεκρούς για ένα χωρίο 500 κατοίκων.

 Πιεζόμενοι από τους Αμερικανούς, οι Ουκρανοί συνεχίζουν να αφήνουν πτώματα στα πολεμικά μέτωπα.. μετά τους 80.000 που έχασαν στο Μπακχμούτ, συνεχίζουν να αφήνουν πίσω τους μικρές κ μεγάλες τραγωδίες. Στην αντεπίθεση που διεξάγεται εδώ κ δυο μήνες, οι νεκροί ανέρχονται σε 30.000 χιλιάδες με ταξιαρχίες να έχουν διαλυθεί, Τάγματα να έχουν αποδεκατιστεί κ άρματα να έχουν παραδοθεί στις φλόγες...

Ο δυτικός εξοπλισμός προσκρούει στις απανωτές ζώνες άμυνας των Ρώσων, τα δε ναρκοπέδια θερίζουν πεζικό κ μηχανοκίνητα μέσα. Οι μάχες θυμίζουν το 1943 κ την μεγαλύτερη κ ίσως οριστικότερη μάχη του Κούρσκ όπου οι περήφανοι Σοβιετικοί ΘΕΡΙΣΑΝ την πανίσχυρη μηχανή του Χίτλερ με το αποτέλεσμα να είναι η κατάληψη του Βερολίνου το 45 με τα αποτελέσματα γνωστά σε όλους.

Πηγές κυρίως Ρωσικές γράφουν για απώλεια του 60-70% των δυτικών μέσων που έχουν σταλεί στο μέτωπο, όσο για τα δήθεν ανίκητα Leo κ Abrams έχουν γίνει σκόνη από τα αντιαρματικά των Ρώσων αλλά κ από χτυπήματα που δέχθηκαν από τα μη επανδρωμένα που έχουν αλλάξει πλέον το πως διεξάγεται ένας πόλεμος. Με συνολικές απώλειες 50.000 στρατιωτών η Ουκρανία οδεύει σε ένα χειμώνα που πολύ δύσκολα θα αντέξει να μάχεται με αξιοπρέπεια απέναντι πλέον στην ΡΩΣΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ κ στον ΠΑΝΙΣΧΥΡΟ ΡΩΣΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ. Πλέον οι Ουκρανοί δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μισθοφόρους, αλλά καλά εκπαιδευμένους στρατιώτες κ εδώ η Δύση υποτίμησε την Ρωσική μηχανή που ξέρει να χάνει κ να ανασυντάσσεται ώστε να πετύχει τον στόχο της που δεν είναι άλλος από την ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ.

Στις αρχές Ιουλίου 1943, οι δύο αντίπαλοι στρατοί ήταν έτοιμοι για την επικείμενη μάχη. Η μάχη του Κουρσκ ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες της 5ης Ιουλίου και διήρκεσε επτά εβδομάδες. Οι απώλειες της μάχης και για τις δύο πλευρές ήταν τεράστιες. Οι Γερμανοί έχασαν περίπου 120.000 άνδρες, συμπεριλαμβανομένων των αγνοούμενων, 3.000 πυροβόλα και άρματα μάχης και 100 αεροσκάφη, ενώ οι Σοβιετικοί έχασαν 450.000 άνδρες, 8.000 πυροβόλα και άρματα μάχης καθώς και περίπου 3.000 αεροπλάνα. Μετά την ήττα τους, οι γερμανικές δυνάμεις υποχώρησαν δυτικά του Δνείπερου, στην αμυντική γραμμή Βόταν.

Οι Ρώσοι αφήνουν τους Ουκρανούς να μπαίνουν σε πεδία που γίνονται λαβίδες και στα πλαγία να τους σφυροκοπά το Ρωσικό πεζικό, τα αντιαρματικά κ το πυροβολικό, σε αυτά έχουν να αντιμετωπίσουν τα δαιδαλώδη αμυντικά έργα που έχουν σχεδιαστεί ακριβώς για τέτοιες μάχες.. εκεί βρίσκονται τα απέραντα ναρκοπέδια που μπορούν να εξολοθρέψουν ολόκληρα τάγματα..

Οι Δυτικοί δεν πήραν μαθήματα από το πολεμά η Ρωσική αρκούδα... υποτίμησαν κ φαίνεται να δέχονται μια πολύ μεγάλη ήττα που δεν θα αργήσει να έρθει.. κ στο τέλος ο Ζελένσκι θα αναγκαστεί ή σε μια ατιμωτική αποχώρηση ή σε μια συμφωνημένη απόσυρση με τον τρόπο που θα πιστέψουν για άλλη μια φορά οι δυτικοί ότι θα είναι το λιγότερο κακό γι αυτούς.. οι δε συμφωνίες για ανταλλαγή εδαφών ας θεωρηθούν βέβαιες.. αν δεν προχωρήσουν σε απώλειες εδαφών οι Ουκρανοί, ο δρόμο για το Κίεβο θα είναι ανοικτός κ ήττα τότε θα είναι ατιμωτική για όλο το ΝΑΤΟ.

Ο χειμώνας θα είναι εφιαλτικός για την Ουκρανία.. έχει επιλογές να σταματήσει, με την παράδοση της, άνευ όρων.. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.