Παρασκευή 11 Αυγούστου 2023

Δεν είναι το Ουκρανικό ο λόγος που η Δύση και το ΝΑΤΟ χτυπούν την Ρωσία.. η αναδυόμενη και πανίσχυρη συμμαχία των Brics είναι το πρόβλημα για τις ΗΠΑ κ την Ε.Ε.

 


Τι είναι η συμμαχία BRICS; (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική)

Το 2001 επινοήθηκε η χαλαρή τότε συμμαχία των BRIC, με το συνολικό ΑΕΠ των χωρών (χωρίς τη Νότια Αφρική)ήταν 2,7 τρισεκατομμύρια δολάρια, αντιπροσωπεύοντας μόνο το 8% του παγκόσμιου συνόλου.

Μέχρι το 2021, το συνδυασμένο ΑΕΠ των πέντε χωρών BRICS έφτασε τα 24,5 τρισεκατομμύρια δολάρια, που είναι κοντά στο 24% του παγκόσμιου συνόλου και συμβάλλει σε πάνω από το 50% της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης.

Η διάθεση των BIRCS ήταν γνωστή, μια νέα οικονομία, ένα σύστημα διπλωματίας και διεθνών σχέσεων, αυτό είχε αρχίσει να γίνετε γνωστό από το 2001, όταν η ένωση πήρε σάρκα και οστά. Μια νέα λογική στο παγκόσμιο περιβάλλον που θα σέβεται τις διαφορές που θα έχουν οι χώρες αυτού του πλανήτη. 

Ο Κινέζος πρόεδρος Xi Jinping πρότεινε για πρώτη φορά τη σημαντική ιδέα της «οικοδόμησης ενός νέου τύπου διεθνών σχέσεων» μιλώντας στο Κρατικό Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας τον Μάρτιο του 2013.
Τόνισε ότι οι βαθιές αλλαγές που λαμβάνουν χώρα στον κόσμο έφεραν νέες ευκαιρίες για πολυπολικότητα με την ταχεία άνοδο πολλαπλών κέντρων εξουσίας, την ισχυρότερη οικονομική ζωτικότητα των αναδυόμενων αγορών και την αυξανόμενη επιρροή τους στη διεθνή σκηνή.
Η κύρια διπλωματία χωρών με κινεζικά χαρακτηριστικά είναι η προώθηση ενός νέου τύπου διεθνών σχέσεων που χαρακτηρίζουν τον αμοιβαίο σεβασμό και τη δικαιοσύνη.

Ενώ το επερχόμενο νόμισμα που θα εκδώσει η νέα αυτή συμμαχία είναι η καταλυτική αφορμή για το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. να χτυπήσουν ανηλεώς την Ρωσία, την χώρα που εμπνεύστηκε αυτή την συμμαχία που όπως φαίνεται ΔΕΝ έχει πλέον κανέναν αντίπαλο.. και η έκδοση του νέου νομίσματος θα φέρεις σε πολύ μεγάλες περιπέτειες τις ΗΠΑ.

Νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα

Στη συνάντησή των BRICS στο Ντέρμπαν της Νότιας Αφρικής τον Μάρτιο του 2013, οι πέντε χώρες συζήτησαν την ίδρυση μιας «Αναπτυξιακή Τράπεζα» που θα χρηματοδοτεί κυρίως έργα υποδομής και θα έχει αρχικό κεφάλαιο 50 δισεκατομμύρια δολάρια, 10 δισεκατομμύρια από κάθε χώρα. Την συμφωνία χαιρέτησε η Παγκόσμια Τράπεζα, δηλώνοντας έτοιμη να συνεργαστεί στενά με τη νέα τράπεζα.

Η συμφωνία για την ίδρυση της, ύστερα από την επίλυση διαφωνιών πάνω σε οργανωτικά θέματα, ευοδώθηκε τελικά το 2014, κατά την έκτη συνάντηση των BRICS στη Φορταλέζα της Βραζιλίας.

Το αρχικό κεφάλαιο της τράπεζας κυμαίνεται μεταξύ των 40 με 80 δισεκατομμυρίων ευρώ, με κεντρική θέση να κατέχει η Κίνα ως ο μεγαλύτερος κάτοχος συναλλαγματικών αποθεμάτων. Η έδρα της συμφωνήθηκε να βρίσκεται στη Σανγκάη ενώ την προεδρία της για τα πρώτα 5 χρόνια θα αναλάβει η Ινδία. Παράλληλα συμφωνήθηκε η δημιουργία ενός αποθεματικού ταμείου ασφαλείας, με διαθέσιμα 75 με 100 δισεκατομμύρια ευρώ, στο οποίο θα μπορούν να προσφύγουν οι 5 χώρες σε περίπτωση προβλημάτων με τους ισολογισμούς τους. Η τράπεζα θα επενδύσει σε έργα ανάπτυξης στα κράτη-μέλη της ένωσης.

Χωρίς λοιπόν, πολλά πολλά.. αυτός είναι ο λόγος που το ΝΑΤΟ έχει σκίσει τα ιμάτια του για το Ουκρανικό και τίποτε άλλο, καμία άλλη κρυφή συνωμοσία ή ιστορίες για αγρίους.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.