Τρίτη 8 Αυγούστου 2023

Οπαδική βία, ένας ανόητος παραλογισμός που όμως στοιχίζει σε ανθρώπινες ζώες.. Ναζιστές οπαδοί του ΠΑΟ και της Ντινάμο Ζάγκρεμπ μαζί χέρι, χέρι σε ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ!

 Ένας νέος 29 ετών οπαδός της ΑΕΚ σκοτώθηκε σε ένοπλη σύρραξη μεταξύ οπαδών της ΑΕΚ και Κροατών πολιτών, οπαδών της Ντινάμο Ζάγκρεμπ, όπου μέσα σε αυτούς βρισκόντουσαν και οπαδοί του Παναθηναϊκού, ενός σωματείου που οι οπαδοί του υποστηρίζουν την σκληρή βια και συμπράττουν με  οπαδούς που υποστηρίζουν τον Χίτλερ και τον Ναζισμό. Άλλωστε δεν έχουν και περάσει πολλά χρόνια που η ΝΟΠΟ σκότωνε κόσμο, στο όνομα του ΠΑΟ.. και διάφορων ΦΑΣΙΣΤΏΝ που υποστήριζαν αυτές τις αθλιότητες.

Οι χούλιγκαν εντοπίστηκαν για πρώτη φορά στα διόδια της Ελευσίνας χωρίς καμία αστυνομική συνοδεία, αφού πρώτα είχαν διασχίσει την μισή Ελλάδα και συνοριακούς σταθμούς.. ενώ η Υποδιεύθυνση αντιμετώπισης αθλητικής βίας είχε ενημερώσει από τις 6 Αυγούστου. Οι φασίστες αυτοί που ήρθαν στην χώρα μας για να εμπλακούν και δημιουργήσουν επεισόδια διένυσαν 1580 χλμ χωρίς να τους πάρει κανείς χαμπάρι.. 

Ο Υπουργός διέταξε ΕΔΕ και ανακρίσεις: 


Ο Προϊστάμενος της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους να απομακρυνθεί πάραυτα από τη θέση του και τον τομέα ευθύνης του και να τεθεί στη διάθεση της ΓΑΔΑ.

2. Να απομακρυνθούν άμεσα από τους τομείς ευθύνης τους και να τεθούν στη διάθεση των αντίστοιχων Διευθύνσεων, έως ότου ολοκληρωθεί η σχετική έρευνα, οι Επικεφαλής του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων, του Γ’ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου – Ιωαννίνων, του Β’ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου-Ιωαννίνων, του Α’ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου-Ιωαννίνων, του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Αχαΐας και του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Κορινθίας.

3. Εξυπακούεται, φυσικά, ότι οι απομακρύνσεις και οι μετακινήσεις, εξαιτίας του συγκεκριμένου περιστατικού, δεν θα σταματήσουν εδώ. Για αυτό και, παράλληλα, έδωσα εντολή στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. για την τάχιστη διεξαγωγή και περάτωση εσωτερικής έρευνας για την πλήρη διακρίβωση των συμβάντων, από την είσοδο των οπαδών στην Ελλάδα και ύστερα, ώστε να εντοπισθούν και να αποδοθούν οι δέουσες ευθύνες, σε κάθε επίπεδο και με οποιαδήποτε μορφή.

Η έρευνα θα ανατεθεί σήμερα από τον Αρχηγό σε Ανώτατο Αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. Κλείνοντας, θα ήθελα να διαβεβαιώσω ότι υπάρχει η ισχυρή πολιτική βούληση, ώστε με πολλή και σκληρή δουλειά η ΕΛ.ΑΣ να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της κοινωνίας στον τομέα της οπαδικής βίας. Αλλά χρειάζεται παράλληλα μια πανστρατιά, σε κάθε επίπεδο.

Με την ΙΝΤΕΡΠΟΛ να τους κρίνει ως ΑΚΡΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΊΝΔΥΝΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ.
Γνωστοί στον πανευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό χάρτη για την ακραία φυσιογνωμία τους είναι οι φανατικοί οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, μέρος των οποίων πρωταγωνίστησε στα τραγικά γεγονότα στη Νέα Φιλαδέλφεια. Οι Bad Blue Boys, όπως αυτοαποκαλούνται, θεωρούνται από τους πλέον σκληροπυρηνικούς στην Ευρώπη και τυπικά ιδρύθηκαν το 1986.

πηγή ΕΡΤ:
Το σήμα τους είναι το μπουλντόγκ και έχουν δραστηριοποιηθεί σε εθνικιστικές οργανώσεις της Κροατίας, έχοντας αναφορές στη φασιστική οργάνωση Ουστάσι του Άντε Πάβελιτς που είχε συνεργαστεί στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο με τους ναζί, παίζοντας ρόλο στην εξόντωση Εβραίων, Ρομά και Σέρβων.

Με τη λήξη του πολέμου ο Πάβελιτς διέφυγε στη Λατινική Αμερική, μέχρι την απόπειρα δολοφονία του στην Αργεντινή από Σέρβο το 1957. Ο Πάβελιτς πέθανε συνεπεία των τραυμάτων του στην Ισπανία, το 1959. Οι Bad Blue Boys είχαν ενεργό ανάμιξη στον πόλεμο και το διαμελισμό της πρώην Γιουγκοσλαβίας, στο πλευρό της κροατικής πλευράς και έχουν επαφές με ανάλογης φυσιογνωμίας συνδέσμους οπαδών σε άλλες χώρες.


Υπήρξε περίοδος που διαταράχθηκαν οι σχέσεις τους με την τότε διοίκηση της ομάδας, γεγονός που οδήγησε στην αποχή τους από την παρακολούθηση αγώνων από τον Αύγουστο του 2010 έως τον Αύγουστο του 2011. Σε εφόδους της κροατικής αστυνομίας το 2018 σε λέσχες τους, εντοπίστηκαν αυτοσχέδια όπλα, γκλομπ, πυρομαχικά πυροβόλων όπλων, ενώ υπήρχαν γκράφιτι με τον Αδόλφο Χίτλερ και τον Άντε Πάβελιτς. Mετά τη δολοφονία του φίλου της ΑΕΚ ανάρτησαν στο λογαριασμό τους στο facebook, σχόλιο με το οποίο καταδικάζουν το γεγονός.

Η συνενοχή των φασιστών οπαδών του ΠΑΟ είναι πλέον η ποιο τρανή απόδειξη ότι αυτή η ομάδα έχει στο αίμα της την επαφή με τον Ναζισμό και με ακραίες απόψεις που πρέπει ΧΘΕΣ στην Ελλάδα να απαγορευτούν. Το φίδι του ΝΑΖΙΣΜΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΠΕΙ.. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.