Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017

Δαγκώνει το βαθύ κράτος της Σαουδικής Αραβίας, μαζικές συλλήψεις υπουργών και μελών της Βασιλικής οικογένειας.

11 πρίγκιπες και δεκάδες υπουργοί στη φυλακή.

Μαζικές συλλήψεις υψηλόβαθμων μελών της βασιλικής αυλής και δεκάδων πρώην και νυν υπουργών με την κατηγορία της διαφθοράς πραγματοποιήθηκαν στην Σαουδική Αραβία σήμερα το μεσημέρι. Ήταν η σκληρή απάντηση του καθεστώτος λίγες ώρες μετά τη σύσταση ειδικής επιτροπής για το ζήτημα της διαφθοράς την οποία συγκρότησε ο διάδοχος του χρόνου, Μοχάμεντ Μπεν Σαλμάν. 

Ο Μοχάμεντ Μπεν Σαλμάν φέρεται να έχει απομακρυνθεί από την εθνική φρουρά, όργανο εσωτερικής ασφαλείας του Βασιλείου.


Ο διάδοχος του θρόνου στα τέλη Οκτωβρίου δεσμεύτηκε για την δημιουργία μιας «μετριοπαθούς Σαουδικής Αραβίας» σε μια προσπάθεια κατευνασμού του υπέρ συντηρητικού θρησκευτικού δόγματος του Ισλάμ, του «Ουαχαβιτισμού». Το δόγμα αυτό θεωρείται ως η πηγή δημιουργίας του Ισλαμικού τζιχαντισμού.


Ο πρίγκιπας Σαλμάν τις προηγούμενες εβδομάδες είχε ανακοίνωσε σημαντικές μεταρρυθμίσεις όπως το δικαίωμα των γυναικών να οδηγούν, το δικαίωμα των γυναικών να πηγαίνουν στο γήπεδο και τη δυνατότητα να ανοίξουν κινηματογραφικές αίθουσες στη Σαουδική Αραβία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.