Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Τουρκικά άρματα μάχης εισέβαλαν στην ΣΥΡΙΑ. Ταυτόχρονη επίθεση σε ΙS και Κούρδους αντάρτες, στόχος η πόλη Jarabulus.






















Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις εισέβαλαν στην Συρία με αεροπορική κάλυψη από τις Η.Π.Α. σήμερα νωρίς το πρωί, όπως διέρρευσε Ανώτατος αξιωματούχος των Η.Π.Α. στο Reuters. Η επιχείρηση έχει την κωδική ονομασία “Operation Euphrates Shield”. και σε αυτή συμμετέχουν και οι αντάρτες του FSA. Σκοπός της επιχείρησης είναι η απομάκρυνση των τζιχαντιστών από την πόλη Jarabulus που βρίσκεται στην συνοριακή γραμμή Τουρκίας-Συρίας και θεωρείται πέρασμα των τζιχαντιστών προς την Τουρκία, η επιχείρηση των Τ.Ε.Δ. συνεπικουρούμενη από τον FSA θα προσπαθήσουν να φτιάξουν μια ασπίδα σε βάθος τουλάχιστον 70χλμ γύρω από την συνοριακή πόλη.

ήδη όπως ανακοινώνουν Τουρκικά ΜΜΕ το πρώτο χωρίο(Tal Katlijah) στην Τουρκο-Συριακή μεθόριο έχει καταληφθεί από τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις και τον FSA, αφού οι Τζιχαντιστές το εγκατέλειψαν για να οπισθοχωρήσουν προς την Jarabulus.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.