Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Εκλογές την Πέμπτη για Μητροπολίτη Κυρηνείας

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’ θα προτείνει στην Ιερά Σύνοδο όπως η εκλογή του νέου Μητροπολίτη Κυρηνείας γίνει την ερχόμενη Πέμπτη, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ύστερα από συνάντησή του με τον Ελληνα ΥΠΕΞ, Σταύρο Δήμα.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας ανέφερε ότι η Ιερά Σύνοδος είναι δεσμευμένη να εκλέξει νέο Μητροπολίτη Κυρηνείας, έναν εκ των τριών πρώτων που έχει προκρίνει ο λαός.

Εξήγησε ότι η Ιερά Σύνοδος δεν μπορεί να εκλέξει κάποιον της αρεσκείας της που δεν προέκρινε ο λαός. Πρόσθεσε ότι υπάρχουν Αρχιμανδρίτες, καταξιωμένοι ιερείς, καλύτεροι από αυτούς που είναι υποψήφιοι, τους οποίους δεν ψήφισε ο λαός και οι οποίοι δεν κινήθηκαν ούτε να πουν σε κανένα να τους ψηφίσει, ούτε να πάρουν τηλέφωνο.

«Αρα είμαστε υποχρεωμένοι, από αυτούς που προέκρινε ο λαός να πάρουμε ένα και να τον ψηφίσουμε. Συνεπώς πρέπει να σεβαστούν και οι άλλοι την άποψη της Συνόδου η οποία θα εργαστεί μέσα στα περιθώρια του καταστατικού. Δεν θα βγούμε έξω από το καταστατικό», ανέφερε.
Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο παρακάτω σύνδεσμο.http://www.ikypros.com/easyconsole.cfm/id/29657

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.