Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Η Ελλάδα επανέλαβε τη στήριξη της στην Κύπρο

Η Αθήνα στηρίζει τις προσπάθειες για επίλυση του κυπριακού και επανένωση της Κύπρου επανέλαβε ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Σταύρος Δήμας, ύστερα από συνάντηση το μεσημέρι με τον Πρόεδρο Χριστόφια.

«Στηρίζουμε», τόνισε, «με όλες μας τις δυνάμεις την Κυπριακή Δημοκρατία και τις προσπάθειες του Προέδρου Χριστόφια και είμαστε προσηλωμένοι στην κοινή επιδίωξη για βιώσιμη, λειτουργική και δίκαιη λύση σύμφωνη με τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και τις αρχές και αξίες της ΕΕ».

Ο κ. Δήμας είπε επίσης ότι η τουρκική πλευρά θα μπορούσε να κάνει βήματα στις συνομιλίες, τονίζοντας ότι η Άγκυρα πρέπει να αποφεύγει ενέργειες που προκαλούν ένταση στην περιοχή και αντιβαίνουν το διεθνές δίκαιο.

Ενωρίτερα ο κ. Δήμας είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου και στη συνέχεια με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο. Το μεσημέρι συναντήθηκε με την υπουργό Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.