Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024

Αυτοκαταστροφική η συζήτηση στο ΣΥΡΙΖΑ, περί Αλβανικών στα Ελληνικά σχολεία από κάστα ανθρώπων που δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα...


Είναι το σύνηθες στην αριστερά.. όταν δεν έχει να κάνεις κάτι, ψάχνεις κάτι για να αυτοκαταστράφεις.. μέσα στην τρικυμία που υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ μετά και από τις αποχωρήσεις προβεβλημένων στελεχών κ την μικρή διάσπαση που υπήρξε, ο νέος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ.Κασελάκης ανακάλυψε την αναγκαιότητα για ύπαρξη Αλβανικών στα Ελληνικά σχολεία για να υπάρξει η επαφή των Αλβανών στην Ελλάδα με την χώρα καταγωγής τους. 

Κανείς δεν είπε όμως στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι στην Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει αυτό γτ ήδη υπάρχει κ γίνεται μέσα από συλλόγους αλλά και από τις οικογένειες τους σε ώρες εκτός σχολείου, όπως κάτι ανάλογο γίνεται στην Γερμανία όπου Ελληνικοί σύλλογοι κάνουν τέτοιους είδους μαθήματα αλλά πάντα ΕΚΤΟΣ σχολείων ή εκτός του προγράμματος μαθημάτων που έχει εγκρινεί το εκεί αρμόδιο Υπουργείου για θέματα Παιδείας.

Τρανό επίσης το παράδειγμα των ακραία φιλελεύθερων ΗΠΑ όπου δεν υπάρχουν ανάλογα μαθήματα για καμία ξένη κοινότητα στα σχολεία όλων των Πολιτειών.. και εκεί γίνετε με πολιτιστικούς συλλόγους των εκεί διάφορων εθνοτήτων κ φυσικά στα σπίτια. 

Επίσης δεν μπορεί να αναγνωριστεί κάτι τέτοιο γιατί η Αλβανική κοινότητα δεν είναι μειονότητα αλλά παραμένει μια αυστηρά ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ κοινότητα όπου με δική τους επιλογή ήρθαν στην Ελλάδα κ δεν υπήρχε εξαναγκασμός και φυσικά δεν υπήρχε καμία εθνοτική ταυτότητα με την Ελλάδα, κανένα πολιτισμικό ή πολιτιστικό στοιχείο που να συνδέει τους δυο λαούς. 

Στην Αλβανία υπάρχει με διεθνής συνθήκη αναγνωρισμένη η Ελλαδική μειονότητα και δικαίως διδάσκονται και τα Ελληνικά και αυτά όμως εκτός των επίσημων μαθημάτων και όπως επίσης υπάρχει Ελληνικό τμήμα σπουδών σε δυο από τα Πανεπιστήμια της γείτονος. Κάτι άλλο, ουδέν....

Το ξύσιμο στην γκλίτσα του τσοπάνη μπορεί να φέρει ανεξέλεγκτες καταστάσεις και να ξυπνήσει τον φανατισμό των Αλβανών εχθρών για Τσαμουριά και άλλες διεκδικήσεις που ακουμπούν διαχρονικά τα όρια της επιστημονικής φαντασίας και των πόθων δεκαετιών για διαμέλιση της Ελλάδας από τα γνωστά εχθρικά Σλαβικά φύλα.

Και κάτι ακόμη, όπου υπάρχουν σχολεία στον κόσμο που μαθαίνουν Ελληνικά, έχουν δημιουργηθεί με ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ... για να τελειώνει το αστείο με τα Αλβανά..


Για το ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟΣ

Γιάννης.Κ. 

20/01/2024

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.