Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2023

Σοκαρισμένο το ΙΣΡΑΗΛ, αντεπιτίθεται εντός των συνόρων του, επανακτά τον έλεγχο των περιοχών του και διστάζει για να εμπλακεί σε χερσαία εισβολή στην Γάζα.



Στο κόλπο και οι αδελφοί Μουσουλμάνοι, αφού η Χαμάς προέρχεται από τα σπλάχνα της οργάνωσης που έχει παρακλάδια σε όλη την Μέση Ανατολή. Και πρέπει όλοι να κρατήσουμε την ανάσα μας τις επόμενες ημέρες, γιατί αν το ΙΡΑΝ εμπλακεί ουσιαστικά στην όλη τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς, τότε τα πράγματα θα κλιμακωθούν ραγδαία και με απροσδιόριστο να είναι το επόμενο βήμα όλων των πλευρών.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι οι αδελφοί Μουσουλμάνοι είναι πολύ κοντά στα ανώτατα πολιτικά κλιμάκια της Σαουδικής Αραβίας και η συνέχεια μπορεί να είναι εφιαλτική για την Μέση Ανατολή με μια γενικευμένη Αραβική άνοιξη.

Το ΙΣΡΑΗΛ για δεύτερη ημέρα βρίσκεται σε ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΟΚ, οι νεκροί ξεπερνούν τους 600, με τους αγνοούμενους να είναι κοντά στους 100 και οι τραυματίες και των δυο πλευρών να ανέρχονται σε χιλιάδες. Η Χαμάς μετρά εντυπωσιακά λιγότερους νεκρούς, που όπως αναφέρουν Ισραηλινές πηγές, οι νεκροί της οργάνωσης ανέρχονται περίπου σε 400! Αστυνομικοί σταθμοί έχουν λεηλατηθεί με το προσωπικό τους είτε να έχει σκοτωθεί, είτε να έχει αιχμαλωτιστεί.

Η δε επίθεση στην στρατιωτική βάση της Ρέ’ιμ έχει κυριολεκτικά λεηλατηθεί και μετρά ήδη δεκάδες απώλειες σε έμψυχο προσωπικό. Το ΣΟΚ για μια υπερδύναμη όπως ήθελε να παρουσιάζεται το ΙΣΡΑΗΛ είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ.

Το ΙΣΡΑΗΛ ενεργοποίησε το άρθρο 40.

Τι αναφέρει το άρθρο 40

Το κράτος μπορεί να αρχίσει πόλεμο μόνο κατόπιν κυβερνητικής απόφασης.

Η κοινοποίηση της απόφασης της κυβέρνησης για την έναρξη πολέμου σύμφωνα με τη διάταξη του εδαφίου (α) θα υποβάλλεται στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Ασφάλειας της Κνεσέτ (Κοινοβούλιο του Ισραήλ) το συντομότερο δυνατό- ο Πρωθυπουργός θα ενημερώνει επίσης την ολομέλεια της Κνεσέτ το συντομότερο δυνατό- η κοινοποίηση σχετικά με τις στρατιωτικές ενέργειες που αναφέρονται στο εδάφιο (β) θα δίδεται στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Ασφάλειας της Κνεσέτ το συντομότερο δυνατό.

Το υπουργικό συμβούλιο έδωσε «πράσινο φως» στον Νετανιάχου να φτάσει ως τον πόλεμο

Ο ανώτερος αξιωματούχος της Χεζμπολάχ Χάσεμ Σαφιεντίν είπε ότι “τα όπλα και οι ρουκέτες” της οργάνωσής του είναι με τους ένοπλους Παλαιστίνιους της Χαμάς που πραγματοποίησαν χθες επίθεση στο Ισραήλ.

“Η ιστορία μας, τα όπλα μας και οι ρουκέτες μας είναι μαζί σας. Ό,τι έχουμε είναι μαζί σας”, είπε ο Σαφιεντίν σε εκδήλωση στο προπύργιο της Χεζμπολάχ, Ντάχιεχ, στα περίχωρα της Βηρυτού.


Οι επόμενες ώρες θα είναι κρίσιμες για τον Ισραηλινό στρατό αλλά και την κυβέρνηση της Ισραηλινής πλευράς που θα πρέπει να αποφασίσουν για το πως θα εξελιχθούν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Γάζα.

Η Τουρκία μέχρι και σήμερα δεύτερη ημέρα της εμπόλεμης κατάστασης, δεν έχει καταδικάσει την τρομοκρατική επιχείρηση της Χαμάς. Αυτή η ενέργεια της Τουρκίας θα πρέπει να προβληματίσει την διεθνή γνώμη αλλά και ειδικότερα το ΙΣΡΑΗΛ που έτεινε χείρα φιλίας για τους αγωγούς του φυσικού αερίου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.