Τρίτη 25 Ιουνίου 2019

Mε χώμα από το Κατεχόμενο Δίκωμο θάφτηκε ο Χριστόφιας. Τιμές απέδωσε η Εθνική Φρουρά στον πρώην Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Εφερα χώμα από το Δίκωμο γιατί σκέφτηκα ότι θα ήθελε να θαφτεί τουλάχιστον σε έναν επανενωμένο τόπο, γι` αυτό έφερα χώμα από το χωριό του και το έδωσα στην οικογένειά του να το ρίξουν στον τάφο του, δήλωσε η Φατμά Κισμίρ, διευθύντρια του τ/κ καναλιού Γκεντς που ήρθε στην κηδεία του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας και ΓΓ του ΑΚΕΛ, Δημήτρη Χριστόφια, τον οποίο ήξερε και προσωπικά.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ η κ. Κισμίρ ανέφερε ότι όποτε συναντούσε τον Δημήτρη Χριστόφια, την αγκάλιαζε, την φιλούσε και την έλεγε "κόρη μου. Δεν θα τον ξεχάσω ποτέ. Λυπάμαι πολύ που έφυγε χωρίς να δει την λύση του Κυπριακού, Ήταν από τους ηγέτες που ήθελαν την Κύπρο επανενωμένη", είπε.

Αγήματα των τριών σωμάτων της Εθνικής Φρουράς απέδωσαν τιμές, ενώ η μουσική της Εθνικής Φρουράς παιάνιζε πένθιμα εμβατήρια.

Πάνω στο φέρετρο ήταν η σημαία τόσο της Κυπριακής Δημοκρατίας όσο και του ΑΚΕΛ.


























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.