Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

Θέλουν να πνίξουν την τιμή των Ελλήνων. Απαγορεύουν και φέτος τον ρουκετοπόλεμο στην Χίο.

Οι Αστυνομικές Αρχές μετά από επιχείρηση στις περιοχές των ενοριών Αγίου Μάρκου και Παναγιάς Ερειθιανής, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης, κατάσχεσαν δεκαπέντε έως είκοσι ρουκετοσύρτες .

Επρόκειτο για την πλέον συμβολική κίνηση της αστυνομικής διεύθυνσης Χίου, η οποία έχει εντείνει τις τελευταίες ημέρες τους ελέγχους σε όλο τον Βροντάδο, ψάχνοντας για «πολεμικό υλικό», ήτοι για ρουκέτες και ρουκετοσύρτες.

Ρουκέτες, πλην εκείνων προ ολίγων ημερών δεν βρέθηκαν, αλλά οι έλεγχοι – όπως επισημαίνει στέλεχος της αστυνομικής διεύθυνσης Χίου – συνεχίζονται.

Στην περιοχή του Βροντάδου περιπολούν, επίσης, συνεχώς αυτοκίνητα της αστυνομίας και διενεργούν ελέγχους για να αποτρέψουν μεταφορά ρουκετών στην «εμπόλεμη ζώνη».

Με τις επιχειρήσεις αυτές η αστυνομική διεύθυνση Χίου ενισχύει, προφανώς, το μήνυμα ότι «θα τηρηθεί η νομιμότητα», όπερ σημαίνει ότι με τον παραδοσιακό τρόπο δεν θα επιτραπεί η διεξαγωγή του ρουκετοπόλεμου.



Η προέλευση του εθίμου του ρουκετοπόλεμου θεωρείται οτι ξεκίνησε την εποχή της Τουρκοκρατίας. Σύμφωνα με την παράδοση, αρχικά για τον εορτασμό του Πάσχα χρησιμοποιούνταν κανόνια και δυνατοί κρότοι. Όταν οι Τούρκοι απαγόρεψαν τα κανόνια, υπό το φόβο οτι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν εναντίον τους, οι κάτοικοι τα αντικατέστησαν με αυτοσχέδιες ρουκέτες.

Η Ελληνική πολιτεία το 2017 με τον λαό να έχει σκύψει το κεφάλι στους δανειστές του, με τον λαό προδομένο και πληγωμένο από την οικονομική λαίλαπα, έρχεται να του δώσει άλλο ένα κτύπημα κάτω από την ζώνη και να του αφαιρέσει το δικαίωμα να νιώθει υπερήφανος, να νιώθει συνεχιστής των παραδόσεων και των εθίμων του τόπου του. Προσπαθούν σταδιακά να πλάσουν έναν Έλληνα χωρίς Εθνική ταυτότητα, χωρίς μνήμα και κυρίως χωρίς αντίσταση.

Είναι πολύ μεγάλη η επίθεση που δέχεται ο Ελληνισμός τα τελευταία χρόνια των μνημονίων και δεν είναι μόνο οικονομικός αλλά είναι και Θρησκευτικός και πνευματικός.

Πλέον το μέλλον της Ελλάδας κρέμεται από μια κλωστή και όσο ο λαός θα είναι φοβισμένος η μοίρα του θα είναι προδιαγεγραμμένη... Μια νέα Γιουγκοσλαβία έρχεται πολύ σύντομα να πνίξει την Ελλάδα.

Κοιμηθείτε βαθιά...  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.