Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Αναβλήθηκε προσωρινά το κόψιμο των κυπαρισσιών στην Αγλαντζιά

Λευκωσία: Αναβλήθηκε το κόψιμο των 25 δέντρων -κυρίως κυπαρισσιών- της λεωφόρου Λάρνακος για λόγους ανάπτυξης. 

Η κοπή τους, που ήταν προγραμματισμένη για χθες το πρωί, αναβλήθηκε χωρίς να προηγηθεί οποιαδήποτε σχετική επίσημη ανακοίνωση. Η αναβολή, σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», οφείλεται σε απόφαση και οδηγίες που δόθηκαν για αποφυγή οποιωνδήποτε αντιπαραθέσεων με κατοίκους της περιοχής και οικολόγους που αντιτίθενται στην κοπή των δέντρων. 

Η κοπή αναμένεται να γίνει σε μέρα και ώρα που δεν θα ανακοινωθούν, στην παρουσία αστυνομικής δύναμης, προκειμένου να αποφευχθούν αντιπαραθέσεις με άτομα που αντιτίθενται στην κοπή των δέντρων. Χθες, πάντως, σε όλα τα κυπαρίσσια που προορίζονται για κοπή, υπήρχαν τοποθετημένα χαρτόνια με διάφορα συνθήματα κατά της θυσίας τους. 

Τα περισσότερα από αυτά τα δέντρα βρίσκονται στη βόρεια πλευρά της λεωφόρου, κοντά στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Τα κυπαρίσσια της δενδροστοιχίας που βρίσκονται στη νότια πλευρά του δρόμου έχουν αποφύγει τη θυσία, λόγω ειδικού σχεδιασμού της λεωφόρου, σύμφωνα με τον οποίο τα δέντρα αυτά θα βρίσκονται σε κτιστή νησίδα. Από την περιοχή, έχουν ξεριζωθεί και οκτώ ελαιόδεντρα μεγάλης ηλικίας, τα οποία έχουν μεταφυτευθεί σε χώρο πρασίνου που βρίσκεται κοντά στη λεωφόρο και στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Τα κυπαρίσσια δεν μπορούν να μεταφυτευθούν και γι' αυτό αποφασίστηκε η κοπή τους. 

 Γράφει: Λούκας Πάρπας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.