Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Ηράκλειο Κρήτης: Εκπλήξεις στα κοντέινερ του πλοίου που μετέφερε όπλα στους τζιχαντιστές της Λιβύης



Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι άνδρες των ειδικών αποστολών που συμμετέχουν στην επιχείρηση ελέγχου του φορτηγού πλοίου «HADDAD 1» που από τα ξημερώματα έχει αγκυροβολίσει στο λιμάνι του Ηρακλείου - με το περιεχόμενο των κοντέινερ που όπως φαίνεται κρύβουν "βαρύ" πολεμικό υλικό!

Σύμφωνα με πληροφορίες οι άνδρες των ειδικών αποστολών άρχισαν να αποσφραγίζουν τα τεράστια κοντέινερ εντοπίζοντας παλέτες με χιλιάδες σφαίρες, κυνηγετικά όπλα και άλλα αποθέματα στρατιωτικού υλικού! Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι μένουν ακόμα να ελεγχθούν 14 κοντέινερ που αναμένεται να κρυβούν και άλλες ... εκπλήξεις!

Η ειδική ομάδα έχει κάνει φύλλο και φτερό το φορτηγό πλοίο με την σταδιακή αποκάλυψη του φορτίου του να επιβεβαιώνει τις υποψίες για την ύπαρξη οπλισμού-μαμούθ με παραλήπτες ακόμα και τζιχαντιστές.

Υπενθυμίζεται ότι στα χαρτιά του είχε δηλώσει εμπόρευμα με πλαστικά. Το πλήρωμα του πλοίου αποτελούνταν από υπηκόους Συρίας, Αιγύπτου και Ινδίας.

Η επίσημη ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες από το υπουργείο Ναυτιλίας αναφέρει ότι το πλοίο εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε, χθες το πρωί, στη θαλάσσια περιοχή 20ν.μ. νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας. Προερχόταν από το λιμάνι Αλεξανδρέττας (ISKENDERUN) Τουρκίας και είχε προορισμό τη Λιβύη.

Πηγή: cretalive.gr, cretapost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.