Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Xωρίς σημαντικές αλλαγές σε ΕΛ.ΑΣ. Πυροσβεστική και Λιμενικό-Ακτοφυλακή

Παραμένουν στην θέση τους οι τρεις Αρχηγοί των Σωμάτων Ασφαλείας μετά από απόφαση του ΚΥΣΕΑ που «δια περιφοράς» αποφάσισε την ανανέωση της θητείας τους. Έτσι παρέμειναν στις θέσε
ις τους ο κ. Δημήτρης Τσακνάκης στην ΕΛ.ΑΣ., ο Βασίλειος Παπαγεωργίου στην Πυροσβεστική και ο Αθανάσιος Αθανασόπουλος στο Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή (ΛΣ-ΕΛΑΚΤ).

Πλέον ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για τις κρίσεις των ανώτατων και ανώτερων αξιωματικών, αρχής γενομένης από την ΕΛ.ΑΣ. πιθανόν την ερχόμενη Τετάρτη.

Στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας σειρά θα πάρει η Πυροσβεστική Υπηρεσία και αμέσως μετά -πιθανόν το δεύτερο δεκαήμερο του Μαρτίου- το ΛΣ-ΕΛΑΚΤ.

Στην Ελληνική Αστυνομία δεν αναμένονται σημαντικές αλλαγές, κάτι το οποίο, όπως φαίνεται, δεν επιθυμεί στην παρούσα φάση η πολιτική ηγεσία.

Στην ιεραρχία αναμένεται να παραμείνουν τρεις από τους υφιστάμενους στρατηγούς, ενώ δύο αναμένεται να αποστρατευτούν, ένας από τους οποίους δεν αποκλείεται να είναι ο υπαρχηγός.

Στους υπόλοιπους βαθμούς ανώτατων και ανώτερων αξιωματικών δεν αναμένεται να γίνουν βαθιές τομές και όσες αλλαγές γίνουν θα είναι μέσα σε συνηθισμένα πλαίσια.

Στην Πυροσβεστική οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αναμένονται σημαντικές μεταβολές. Εκτός από τον αρχηγό, που παρέμεινε στη θέση του, κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά τι θα γίνει με τους δύο υπαρχηγούς, τους κκ. Χαράλαμπο Αφάλη και Διαμαντή Κανελλόπουλο. Πάντως υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι ενδεχομένως θα αποστρατευτούν και οι δύο.

Σχετικά με τους ανώτατους αξιωματικούς του Σώματος -μετά τις περιορισμένες έκτακτες κρίσεις που έγιναν τον Δεκέμβριο- δημιουργήθηκαν υπεράριθμοι στους βαθμούς στρατηγών και ταξιάρχων, οπότε εάν προαχθούν κάποιοι, στη θέση τους δεν θα μπουν αντικαταστάτες. Η εκτίμηση που υπάρχει στα στελέχη του Σώματος είναι ότι δεν αναμένονται εκπλήξεις.

Με την παραμονή του νυν αρχηγού του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ κ. Αθανασόπουλου οι αλλαγές στα ανώτατα κλιμάκια θα είναι περιορισμένης κλίμακας και δεν θα ξεπεράσουν τις τέσσερις οι αναμενόμενες αποστρατείες, συν δύο υποναυάρχων, καθώς μειώθηκαν οι θέσεις στον βαθμό αυτό με βάση το νέο οργανόγραμμα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.