Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Και εκεί που όλοι περιμένουν έξοδο στις αγορές... ένα πολιτικό απρόοπτο μπορεί να βυθίσει την χώρα στο χάος!

Κρίσιμες οι επόμενες εβδομάδες για το καταρρέον Ελληνικό πολιτικό σκηνικό. Τα πράγματα κρέμονται από μια πολύ λεπτή κλωστή, το Χρηματιστήριο αντιδρά με νευρικότητα και καταρρέει μαζί με την ενδοτική κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά.

Η διάσωση της Κυβερνήσεως πάτησε πάνω σε δυο άξονες.. σπασμωδικές κινήσεις σε θέματα φοροελαφρύνσεων και αποκατάσταση των ενστόλων.. ήταν η πρώτη γραμμή άμυνας και η δεύτερη, φυσικά δεν είναι άλλη από το ρίξιμο όλης της ευθύνης για το τι θα επακολουθήσει τους επόμενους μήνες στην Αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο κόσμος κοιτά χωρίς πλέον να καταλαβαίνει τι γίνετε... δεν αντιδρά γιατί προφανώς φοβάται, έχει να πληρώσει φόρους, χαράτσια, ΕΝΦΙΑ, και ότι άλλο έχει φανταστεί να επιβάλει στο κεφάλι των Ελλήνων αυτή η προδοτική συγκυβέρνηση των μνημονίων και της φτώχειας.. και το σύστημα περιμένει την απασφάλιση για να μην τιναχτεί η χύτρα στην μικρή κουζίνα και σκοτώσει αμάχους και παιδιά... φτωχοποιήσει την χώρα κι άλλο και φέρει την δυστυχία από άκρη σε άκρη σε όλη την επικράτεια.

Θα περίμενε κανείς μέσα σε ένα τέτοιο ζοφερό σκηνικό οι πολική ηγεσία αυτού του τόπου να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές.. όμως ένα τέτοιο ενδεχόμενα για τον προκλητικά αλαζόνα κύριο Σαμαρά δεν φαίνεται στον ορίζοντα. Είναι ίσως οι υποσχέσεις που έχει δώσει κατά καιρούς σε ξένους παράγοντες ότι αφήστε μας και θα τα κάνουμε όλα όπως μας υπαγορεύουν τα μνημόνια; Είναι μια αλαζονική αυτοκτονική τάση που θα οδηγήσει την χώρα σε ένα νέο εθνικό διχασμό; Είναι η αφέλεια ίσως των πολιτικών μας ότι οι 180 θα βρεθούν;

Δυστυχώς η χώρα αυτή στιγμή βιώνει με πρωτοφανή τρόπο όλα τα παραπάνω συνδυαστικά με αποτέλεσμα η ηγεσία του τόπου να κοιμάται και να πιστεύει ότι όλα είναι ρόδινα, οι αριθμοί ευημερούν και ο κόσμος απλά αντέχει κι άλλο, οπότε γιατί να φύγουμε ας συνεχίσουμε το θεάρεστο έργο μας.

Η κυβέρνηση αγνοεί με τρόπο προκλητικό μερικά πολύ σημαντικά γεγονότα που συμβαίνουν γύρο τους.. ας τα εξετάσουμε ένα προς ένα.

1. Αύξηση της Εθνικιστική δράσης στις γειτονικές χώρες.

Η Βουλγαρία ελέγχεται πλέον από το Τουρκικό κόμμα μέσα στο κοινοβούλιο... δεν μπορεί πλέον η Βουλγαρική Κυβέρνηση να κάνει το οτιδήποτε αν οι μειονοτικοί ΤΟΥΡΚΟΙ δεν συμφωνήσουν. Από την άλλη πλευρά μετά και τα χθεσινά έκτροπα στον αγώνα της ΣΕΡΒΙΑΣ με την Αλβανία και την προκλητική στάση των ποδοσφαιριστών της Αλβανίας και λίγες ώρες αργότερα ενός ολόκληρου Έθνους που πανηγύριζε με τις προκλητικές σημαίες της Μεγάλης Αλβανίας στο κέντρο των Τιράνων και φωνάζοντας CAMERIA CAMERIA... μας φωτογραφίζουν ακριβέστατα το τι έχουμε να δούμε στο προσεχές μέλλον από τις χώρες που γειτνιάζουν μαζί με χερσαία σύνορα. Την περίπτωση των Σκοπίων την αφήνω προσωρινά στην άκρη γιατί πιστεύω ότι η πρόσφατη πρόταση του Νίμιτς για ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ της ΑΝΩ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ θα πέσει στο κενό λόγω και της πολιτικής αστάθεια που υπάρχει στην χώρα μας αλλά και της δυσκολίας που υπάρχει για συνεννόηση των Αλβανόφωνων των Σκοπίων με τον Γκρουέφσκι.

2. Τουρκία - ΑΟΖ - Κύπρος

Η Τουρκία συνεχίζοντας την προκλητική της στάση στα θέματα που έχουν να κάνουν με την ΑΟΖ παγιώνει ολοένα και περισσότερο την αντίληψη ότι δεν κινείται μόνη της αλλά έχει κάποιον πολύ ισχυρό σύμμαχο που δεν είναι άλλος από την χαμένη στην μετάφραση Αμερικανική πολιτική σκηνή, που την μια συμμαχεί με την Τουρκία για να εκπαιδεύσει Σύρους αντικαθεστωτικούς να ρίξουν τον Άσαντ.. αλλά την επόμενη σφυρίζει αδιάφορα όταν μέσα από αυτούς ξεπήδησαν οι τρομοκρατικές και σκοταδιστικές οργανώσεις της ΑΛ - ΝΟΥΣΡΑ και του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους. Και επειδή οι Αμερικάνοι δεν έμαθαν το μάθημα τους... πιέζουν την Τουρκία να εξάγει κρίση ώστε να ανασάνει πολιτικά.. κίνηση που έκανε πριν δυο εβδομάδες στέλνοντας σε Κυπριακά θαλάσσια οικόπεδα και πολύ κοντά στην πλατφόρμα άντλησης φυσικού αερίου.. τουρκικές φρεγάτες και άλλα κατασκοπευτικά πλοία. Από την άλλη η Τουρκία σφίγγει τον κλοιό στους Κούρδους που με την σειρά τους πυρπολούν και καταστρέφουν την μια Τουρκική πόλη μετά την άλλη.

Στην Θράκη η Τουρκία με το ΠΑΡΑΝΟΜΟ Προξενείο... ασκεί την Οθωμανικής αντίληψης(αλά Νταβούτογλου) πολιτική της μην γνωρίζοντας κανείς αν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα θα έχουμε εικόνες Κοσόβου ή Συρίας με Ισλαμοφασίστες να κυνηγούν Χριστιανούς ως ακόμη μια επανάληψη των γεγονότων της Πόλης..

3. Η αυξημένη μετανάστευση των Αράβων προς τα Ευρωπαϊκά Σύνορα σε συνδυασμό με την ύπαρξη τζαμιών στην Ελλάδα.. κάνει το κλίμα ακόμα ποιο ζοφερό. Φανταστείτε τι έχει να γίνει όταν αυτά τα κηρύγματα μίσους από τους Ιμάμηδες ακούγονται από το κέντρο των Αθηνών στον Βοτανικό και από κάτω χιλιάδες μουσουλμάνοι συνοστίζονται φωνάζοντας Allahu Akbar...

4. H τρομοκρατία που υποβόσκει κάθε φορά που η Ελλάδα που βρίσκεται σε κρίση.

5. Η πολύ μεγάλη ανεργία ειδικά των νέων.

6. Οι νέες μειώσεις στους μισθούς που έρχονται και φυσικά το κρύβουν από το 2015

7. Η αδυναμία του ΠτΔ να ενώσει τον λαό.

8. Η ραγδαία άνοδος των Ευρωσκεπτικιστών στην χώρα μας και των κομμάτων που τους εκφράζουν

9. Η μικρή μέχρι σήμερα ομάδα στις Ένοπλες Δυνάμεις που αρχίζει σιγά σιγά να ξυπνά από τον λήθαργο που της έχουν επιβάλει οι διοριζόμενοι κρατικοί Υπάλληλοι-ΓΕΕΘΑ κτλ...

10. Η αδυναμία των Ε.Δ. και των Σωμάτων ασφαλείας να εξηγήσουν στον λαό γιατί αυτοί να παίρνουν πίσω τις μειώσεις στους μισθούς τους και όχι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι.



Η ΝΔ έχει αποδείξει όλο αυτό το διάστημα ότι τον έλεγχο τον έχει χάσει.. εδώ και δυο μήνες βρίσκεται στο καναβάτσο και συνεχώς απαντά στις προκλήσεις-πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ μην μπορώντας να περάσει στην αντεπίθεση. Τα οικονομικά στοιχειά.. οι αριθμοί και ότι έχει να κάνει με τον εξωτερικό δανεισμό της χώρας.. μας απαγορεύει να σκεπτόμαστε θετικά για το προσεχές μέλλον. Η πολυδιαφημιζόμενη έξοδος στις αγορές θα αργήσει για τουλάχιστον 1 με 1μιση χρόνο και όσο δε για το θέμα του χρέους.. η συζήτηση αυτή δεν πρόκειται να ξεκινήσει με μια κυβέρνηση που όλες οι δημοσκοπήσεις την δείχνουν να χάνει με πάνω του 6% και μερικές την δείχνουν ακόμη και να καταρρέει. Η Ε.Ε. δεν θα μπει ποτέ σε μια τέτοια διαπραγμάτευση με μια κυβέρνηση που έχει χάσει προ πολλού τον έλεγχο.

Τι περιμένει η ΝΔ; Μα ένα θαύμα.. ή μια άρνηση των αγορών για δανεισμό ώστε να ρίξει το φταίξιμο στον ΣΥΡΙΖΑ και να συρθούμε σε εκλογές ή την άνευ όρων παράδοση της στην εξευτελιστική διαδικασία των Προεδρικών εκλογών τον Μάρτιο του 15.

Τι δεν περιμένει; το πολιτικό ατύχημα που αυτή τη φορά ίσως να είναι στρατιωτικού τύπου ή τρομοκρατικό. Στρατιωτικού τύπου θα είναι φυσικά μια εξαγωγή της περιθωριοποίησης της Τουρκίας στα διεθνές φόρουμ για το θέμα των Κούρδων της Συρίας που αλλού... μα φυσικά στο Αιγαίο(με μικρότερες πιθανότητες στην Κυπριακή ΑΟΖ)! Η τρομοκρατία θα μπορεί να είναι μια καλά σχεδιασμένη επίθεση σε πολιτικό στόχο ή μια επίθεση που θα έχει και πάλι στόχο ένα πολιτικό πρόσωπο και ή θα αποτύχει ή θα στείλει το μήνυμα στην κοινωνία ότι εγκλωβιζόμαστε σε αριστερόστροφες τακτικές

Το τελευταίο καιρό έχει ακουστεί ότι το Στράτευμα είναι σε επιφυλακή και ειδικότερα στον Έβρο και ότι αναμένουμε θερμό επεισόδιο... δυστυχώς γι αυτούς τα γεγονότα τους διαψεύδουν, κανένας σχηματισμός δεν φαίνεται μέχρι και σήμερα να έχει πάρει μια τέτοια εντολή ή να έχει φθάσει κάποιο σήμα που να ανεβάζει το επίπεδο ετοιμότητας των Ε.Δ. Να θυμίσουμε σε αυτούς που μιλούν για επιφυλακή τι είχε γίνει όταν η Αμερική είχε δεχτεί το τρομοκρατικό χτύπημα στους δίδυμους πύργους, τότε οι Ε.Δ. της ΧΩΡΑ ΜΑΣ, την πρώτη κιόλας μέρα είχαν ανεβάσει το επίπεδο κατά μια βαθμίδα... τις επόμενες 3-4 ημέρες έγιναν εκπαιδεύσεις για χημικό ή βιολογικό πόλεμο σε ΟΛΑ τα στρατόπεδα της χώρας για να φθάσουμε σε μερικά νησιά η ετοιμότητα να πάει στο προτελευταίο επίπεδο που υποχρέωνε τα Στρατόπεδα να αδειάσουν τις αποθήκες τους, να φορτώσουν τα άρματα μάχης με πυρομαχικά και να έχουν σε ετοιμότητα όλα τα ΡΕΟ γεμάτα με ότι υπήρχε στις απόθηκες των Ταγμάτων... αυτή είναι μια κατάσταση επιφυλακής και ότι άλλο δεν αγγίζει ούτε στο ελάχιστον την πραγματικότητα!!!

Ο Στρατός δεν θα κινηθεί κατά των πολιτών... ξεχάστε το, ο Στρατός θα κινηθεί ΜΟΝΟ και αν χρειαστεί για να επιβάλει την τάξη. Άλλωστε σχέδιο ΑΣΠΙΔΑ με την δομή που είχε αναπτυχθεί τότε.. δεν υπάρχει. Ότι υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι σκόρπιοι Αξιωματικοί που φοβούνται να κινηθούν κατά της εξουσίας για να μην χάσουν τους παχυλούς μισθούς τους... οι ελάχιστοι προσπαθούν να αφυπνίσουν τους υπόλοιπους αλλά μέχρι στιγμής με λιγοστά αποτελέσματα.
Οι λαδιάρηδες Αξιωματικοί και οι καριερίστες έχουν αλώσει το στράτευμα και έχουν αποθαρρύνει όλους τους υπόλοιπους. Οι Ε.Δ. ετοιμάζονται χωρίς να γνωρίζουν ότι το αύριο που έρχεται.. για την χώρα θα είναι εφιαλτικό, αναπαυμένοι στα αναδρομικά τους περιμένουν ένα τέλος που η χώρα δεν θα έχει ξαναζήσει, οι μέρες της Αργεντινή δεν θα εμφανιστούν γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ θα κυβερνήσει, αλλά γιατί η ΝΔ έσπρωξε την χώρα στο χάος και στην ολοένα και μεγαλύτερη ανασφάλεια.

Η χώρα έχει μπει και χορεύει πλέον σε εποχές του 65... με άγνωστη κατάληξη πλην όμως γνωστές συνέπειες για τον λαό. Η ΝΔ όπως ήρθε στην εξουσία και κυβέρνησε σαν ολετήρας... έτσι και θα εγκαταλείψει την χώρα.. μέσα σε κλίμα Εθνικού διχασμού.. και γενικευμένης ανασφάλειας.

Το αύριο για την Ελλάδα θα είναι ότι χειρότερο έχει δει η Ευρώπη μέχρι σήμερα.

Οι επόμενοι αγώνες του ΕΘΝΟΥΣ... θα είναι στους δρόμους...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.